Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Saptamana pentru mediu la Iasi / 18 – 24 aprilie 2010

1

În perioada 18 – 24 aprilie 2010, Grupul Şcolar Economic de Turism, Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia „Tinerii Ecologi Români din Iaşi” (TERIS), Consorţiul de Cercetare Regional (Moldova) de Monitorizare şi Protecţie a Mediului şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Iaşi organizează proiectul „Săptămâna pentru mediu”. Eveniment organizat în cadrul Programului Educaţional şi a Concursului Naţional „Şcoli pentru un viitor verde

Activităţile prevăzute în cadrul proiectului „Saptămâna pentru mediu” sunt următoarele:
·    Duminică, 18 aprilie 2010 – participarea elevilor de la Grupul Şcolar Economic de Turism la marşul voluntarilor organizat, în Săptămâna Naţională a Voluntariatului, de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Iaşi.
·    Luni, 19 aprilie 2010 (11:00 – 13:00) – Protejarea mediului înconjurător: Expoziţie de desene „Planeta are nevoie de noi!” (Clasele V-VIII, Corp B), Filme eco „Protejarea mediului înconjurător” (Clasele IX-XIII, Corp A), Expoziţie „Reciclăm şi inventăm” (Corp A);
·    Marţi, 20 aprilie 2010 (10:00 – 13:00) – „Caravana francofonă  pentru biodiversitate” – coordonată de  Prof. univ. dr. Ovidiu Toma.
·    Miercuri, 21 aprilie 2010 (13:00-14:00) – Educaţie ecologică – Misterele liliecilor – prezentare susţinută de masterand, Emanuel Baltag.
·    Joi, 22 aprilie 2010 (13:00 – 16.00) Ziua Internaţională a Pământului – Salubrizarea zonei de agrement Ciric, Iaşi, la care vor participa 100 de elevi şi 10 cadre didactice, împreună cu partenerii proiectului.
·    Vineri, 23 aprilie 2010 (11:00 – 12:00) – realizarea unui „Copac viu”, în curtea şcolii, cu ajutorul elevilor, îmbrăcaţi în tricouri maro şi verzi. La final, va avea loc festivitatea de premiere a elevilor implicati in activităţile proiectului.

Scopul proiectului „Săptămâna pentru mediu!” este de a contribui la dezvoltarea atitudinii civice şi îmbunătăţirea nivelului de responsabilizare socială a membrilor comunităţii ieşene, prin acţiuni de conştientizare şi sensibilizare cu privire la importanţa protejării şi conservării mediului înconjurător.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.