Săptămâna Fair Trade / 9-15 mai 2011, Iaşi

0

SĂPTĂMÂNA FAIR TRADE, ediţia a treia, 9-15 mai 2011, Iași

La inițiativa The World Fair Trade Organization, în fiecare an, în a doua sâmbătă din luna mai, se sărbătorește Ziua Internațională Fair Trade, anul acesta ea fiind pe 15 mai. Ziua Mondiala Fair Trade se bucură la nivel global de sprijinul a mii de cetăţeni, producători şi consumatori, organizaţii fair trade, autorităţi locale și are rolul de a reflecta importanța și beneficiile comerțului echitabil.

Asociația Mai Bine susține acest concept, dedicându-i o întreagă săptămână de activități sub umbrela unui eveniment unic în România – Săptămâna Fair Trade. În acest an va avea loc la Iași cea de-a treia ediție a Săptămânii Fair Trade, în perioada 9-15 mai 2011. Scopul său este informarea publicului ieșean cu privire la principiile Comerţului Echitabil şi încurajarea consumului sustenabil şi local, cu respect faţă de mediu şi faţă de oameni.

Activitățile din cadrul Săptămânii Fair Trade vor aduce în discuție o problemă de importanță majoră în societatea globală contemporană, care implică atât producătorii cât și distribuitorii de produse, dar mai ales consumatorii: mișcarea Fair Trade (Comerțul Echitabil). Pe parcursul săptămânii 9-15 mai, locuitorii orașului Iași vor putea lua parte la diverse activități precum ateliere de Cultură Civică Contemporană sau videoproiecții de filme documentare.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.