Săptămâna Fair Trade / 9-15 mai 2011, Iaşi

0

SĂPTĂMÂNA FAIR TRADE, ediţia a treia, 9-15 mai 2011, Iași

La inițiativa The World Fair Trade Organization, în fiecare an, în a doua sâmbătă din luna mai, se sărbătorește Ziua Internațională Fair Trade, anul acesta ea fiind pe 15 mai. Ziua Mondiala Fair Trade se bucură la nivel global de sprijinul a mii de cetăţeni, producători şi consumatori, organizaţii fair trade, autorităţi locale și are rolul de a reflecta importanța și beneficiile comerțului echitabil.

Asociația Mai Bine susține acest concept, dedicându-i o întreagă săptămână de activități sub umbrela unui eveniment unic în România – Săptămâna Fair Trade. În acest an va avea loc la Iași cea de-a treia ediție a Săptămânii Fair Trade, în perioada 9-15 mai 2011. Scopul său este informarea publicului ieșean cu privire la principiile Comerţului Echitabil şi încurajarea consumului sustenabil şi local, cu respect faţă de mediu şi faţă de oameni.

Activitățile din cadrul Săptămânii Fair Trade vor aduce în discuție o problemă de importanță majoră în societatea globală contemporană, care implică atât producătorii cât și distribuitorii de produse, dar mai ales consumatorii: mișcarea Fair Trade (Comerțul Echitabil). Pe parcursul săptămânii 9-15 mai, locuitorii orașului Iași vor putea lua parte la diverse activități precum ateliere de Cultură Civică Contemporană sau videoproiecții de filme documentare.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează