Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sanda Ladosi, Tică Alexe şi artişti plastici români din Iaşi susţin Kilimanjaro Challenge pentru fundaţia Send a Cow prin donarea operelor de artă din cadrul licitaţiei

0

Opt artişti plastici profesionişti din Iaşi şi Bucureşti, membrii în Uniunea Artiştilor Plastici, micii artişti în devenire de la Şcoala şi Grădiniţa Atelier nr 1 din Iaşi, Tică Alexe, Sanda Ladoşi şi dansatorii fundaţiei Eliberarte s-au alăturat susţinătorilor Kilimanjaro Challenge pentru fundaţia Send a Cow. Opere de artă inedite: picturi, sculpturi, icoane, lucrări din mozaic şi tablouri fuziune de sticlă cu pictură între două straturi de sticlă au fost donate spre a fi licitate online cu scopul obţinerii banilor necesari proiectului susţinut de voluntarii din România.

Calin Grigoriu Trio. Credits Calin Grigoriu Trio

Operele de artă sunt prezentate pentru următoarele două săptămâni pe pagina de facebook Ascensiunea Kilimanjaro pentru Send a Cow, urmând a fi expuse în foaierul Cercului Militar Naţional în seara concertului extraordinar susţinut de Călin Grigoriu Trio, pe 19 februarie 2016. Fericiţii câştigători ai acestora le vor lua cu ei acasă la sfârşitul concertului.

„Ma bucur că împreună cu colegii din Iaşi şi Bucuresti, membrii în Uniunea Artiştilor Plastici, putem să contribuim la strângerea de fonduri iniţiată de cei doi voluntari români. Arta românească va avea astfel un impact direct în schimbarea în bine a vieţilor unor oameni ce îşi doresc să fie ajutaţi ” a spus Leontin Păun, artist plastic ce a donat o parte din lucrări şi care, de-a lungul timpului, a reprezentat România la diferite expoziţii organizate de înstituţii ale Uniunii Europene.

Concertul şi licitaţia de opere de artă susţin proiectele fundaţiei britanice Send a Cow prin care oamenii din comunităţile sărace din Africa sunt învăţaţi cum să folosească resursele pe care le au la îndemână pentru a avea o viaţă mai bună. În cei 25 de ani de activitate au ajutat 1 milion de oameni să devină fermieri responsabili.

Scoala si Gradinta Atelier nr 1 Iasi

„Am petrecut mult timp la ţară şi credeti-mă nu e uşor deloc, dar pot să vă spun că cel puţin ce am trăit eu şi ce am iubit cel mai mult în aventura asta este bucuria de a savura lucrurile simple, bucurie de care de multe ori în zilele de azi nu mai avem timp. Acolo departe, în Africa, lucrurile simple nici măcar nu există pentru că nu şi le permit. Proiectul”Ascensiunea Kilimanjaro”oferă şansa lucrurilor despre care vă vorbeam. Send a Cow educă şi sprijină familia, dă o şansă pentru o nouă viaţă”. Sunt mândră că nişte români cu suflet mare se străduiesc să ajute pe cei mai puţin norocoşi. Susţin şi sunt alături de Paula şi Andrei!”spune Sanda Ladoşi, susţinătoarea acestui proiect în România.

Accesul la concert se face în baza invitaţiilor primite de la organizatori. Donaţia recomandată este de 100 lei, iar invitaţia este pentru o persoană. Invitaţiile pot fi obţinute de la Paula Muntean paula.muntean@genusplc.com şi Andrei Baicu vbaicu01@yahoo.com.

Susţinători ai concertului: Asociaţia Eliberarte, Avicola Dragoş Vodă, PIC Romania, 1000 de chipuri, IQHR, SEKHMET CONSULT, Coca Cola Hellenic, editura Nemira, Artişti profesionişti membri în Uniunea Artiştilor Plastici, Şcoala şi Gradiniţa Atelier nr 1 din Iaşi.
Parteneri Media: National Geographic (www.natgeo.ro), Femeia.ro, Cosmopolitan.ro, Menshealth.ro

Despre Send a Cow
Send a Cow este o organizaţie caritabilă internaţională cu sediul în Regatul Unit, infiinţată de un grup de fermieri britanici în urmă cu 25 de ani. Pe atunci, limita de lapte impusă de Uniunea Europeană forţa fermierii să îşi trimită vacile de lapte la abator, iar în acelaşi timp Uganda şi alte ţări africane lansau apeluri internaţionale prin care cereau lapte. Ca urmare, acest grup de fermieri a decis să lanseze un proiect care urma să devină o acţiune caritabilă inovativă şi practică. 
Astăzi, Send a Cow lucrează în 7 ţări africane şi sunt recunoscuţi pentru efectele transformative ale muncii lor. Send a Cow respectă în continuare principiile stabilite la înfiinţare: fermieri care lucrează cu fermieri, vorbind aceeaşi limbă, învăţând împreună cum să se hrănească folosind pământul. Organizaţia oferă instruire, furaje, seminţe şi suport continuu, ajutând familiile să folosească cât de mult este posibil pământul şi resursele pe care le au deja. În schimbul ajutorului primit, fiecare familie donează prima văcuţa unei alte familii sărace, care la rândul ei va face acelaşi lucru şi tot aşa.
În 2015 organizaţia a ajutat mai mult de 120.000 de oameni să devină fermieri responsabili, ridicând la 1 milion numărul celor susţinuţi în cei 25 de ani de când a fost înfiinţată.
http://www.sendacow.org/

Despre Călin Grigoriu Trio
Călin Grigoriu este chitarist, compozitor şi aranjor. Absolvent al Conservatorului de Muzică din Bucureşti, clasa chitară, şi al unui master în muzică de cameră la clasa compozitorului Şerban Nichifor este considerat în prezent unul dintre cei mai buni chitarişti din ţară. Descoperă primele sonorităţi la chitară la 7 ani, apoi dobândeşte treptat cunoştinţe muzicale solide pe care le perfecţionează în cadrul conservatorului. S-a remarcat prin fuziunea dintre muzica cultă-clasică şi genurile moderne rock-pop-jazz. Această abordare stilistică variată îi permite intrarea în zona muzicii de film, teatru şi musical. Chitarist virtuoz a avut apariţii memorabile la concerte Mozart-Rocks şi două turnee internaţionale cu celebrul chitarist american Steve Vai. În ultimii ani, în afara numeroaselor apariţii personale, iese în evidenţă şi prin compoziţiile pentru teatru în zona musical. În 2016, trei musicaluri ce-i poartă semnatura se joacă în Bucureşti.
Împreună cu Călina Epuran, la violoncel, şi Cezar Cazanoi, la flaut, formează Călin Grigoriu Trio, din anul 2012, şi participă la concerte şi festivaluri în întreaga ţară, încântând audienţa cu stilul lor eclectic- world contemporary.
Cezar Cazanoi este flautist şi multi instrumentist, aranjor şi compozitor. A preluat tradiţia muzicală din familie şi a experimentat de mic instrumente de suflat în general şi apoi flautul în special, intrument care l-a consacrat devenind astăzi unul dintre cei mai apreciati flautişti din ţară şi din Europa. După absolvirea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Cezar Cazanoi devine unul din cei mai experimentaţi aranjori şi lideri de orchestră. În prezent, vorbim de zeci de proiecte, aranjamente şi concerte, cu precădere în zona folclorică. Recent, a fost invitat la Paris de către compozitorul român Vladimir Cosma, pentru a susţine o serie de concerte cu muzica maestrului.
Calina Epuran este actriţă, violoncelistă şi artistă independentă. Studiază muzica şi violoncelul de la 6 ani, iar după absolvirea liceului de muzica George Enescu este admisă la Conservator şi la UNATC, simultan. Alege însă arta teatrală ca disciplină zilnică absolvind la clasa lui Florin Zamfirescu. În prezent este studentă în anul II la master, clasa Prof. Univ. Dr. Gelu Colceag. Cu o muzicalitate deosebita, dizolvă graniţa dintre cele două arte, performând ca poliinstrumentistă şi un actor remarcabil. În ultimii ani s-a remarcat prin spectacole de musical şi teatru.

Artiştii plastici ce susţin Ascensiunea Kilimanjaro pentru Send a Cow

Artiştii plastici români ce susţin Ascensiunea Kilimanjaro pentru Send a Cow sunt Leontin Păun, Diana Condurache, Daniela Grapă, Ionela Mihuleac, Daniel Ion Sofron, Simion Cristea, Grigore Negrescu, membrii în Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Leontin Păun semnează tablourile de fuziune de sticlă cu pictură între două straturi de sticlă „Vis”, „Fericirea”, „Universitatea Al. I. Cuza” şi „Turn Eiffel”, icoana pe lemn „Noli Me Tangere”, mozaicul „Isus îndurerat”, „Portret de copil” din ceramică şi sculptura din lemn cu metal „Regina din Oz”.
Diana Condurache este autoarea picturii pe pânză „Crăiasa Zăpezii”. Daniela Grapă a pictat „Efemeride” şi “Fără titlu”, ambele uleiuri pe pânză. Ionela Mihuleac a donat „Umbrele nopţii”, ulei pe pânză, Daniel Ion Sofron semnează „Sf. Prooroc Ilie urcând la Cer” icoană pe lemn, Simion Cristea a creat „Chivotul” şi “Copacul” sculpturi din lemn de nuc. Grigore Negrescu a donat tablourile „Dobrogeana 1” , „Dobrogeana 2” şi „Gladiola”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.