Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a ars becul? Mai Bine reciclează!

0

Asociațiile Mai Bine și TERIS, în parteneriat cu Asociația Recolamp și Primăria Iași vă invită începând cu luna mai 2011 la reciclarea deșeurilor provenite din surse de lumină.

În fiecare Centru de Cartier din orașul Iași veți regăsi atât un recipient pentru colectarea selectivă a deșeurilor provenite din surse de lumină compacte – becuri, cât și un recipient pentru colectarea deșeurilor provenite din surse de lumină liniare – neoane.

Această activitate reprezintă o inițiativă pilot desfășurată în cadrul campaniei IaȘi Reciclează, ediția a cincea. În funcție de feedback-ul primit din partea locuitorilor orașului Iași campania va fi extinsă în mai multe locații, astfel încât la nivelul orașului să putem crea alături de partenerii noștri un cadru coerent de colectare selectivă și pași eficienți pentru reciclarea deșeurilor provenite din surse de lumină.

„Deșeurile Electrice, Electronice și Electrocasnice (DEEE) reprezintă o sursă ireversibilă de poluare a mediului. Deși România și-a asumat obligația de a colecta anual 4 kg de DEEE pe cap de locuitor, statisticile nu sunt în favoarea noastră. Respectul față de mediul înconjurător și oamenii din jurul nostru ne determină să continuăm campaniile de informare și conștientizare”, a declarat Mihaela Gîrleanu, Manager Proiecte în cadrul Asociației Mai Bine.

 

Cu ajutorul proiectului pilot IaȘi Reciclează, am instalat recipiente de colectare selectivă a deșeurilor din surse de lumină în fiecare Centru de Cartier din orașul Iași, pentru a promova un comportament responsabil față de această categorie de deșeuri. Credem că această inițiativă a campaniei de conştientizare va conduce la creşterea numărului de locaţii de colectare, respectiv la creşterea cantităţii de deşeuri gestionate corespunzător, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătate a populaţiei”, a declarat Roxana Şunică, Director Marketing Asociaţia Recolamp.

 

IaȘi Reciclează este o inițiativă pentru protejarea mediului înconjurător și implicit pentru crearea unei culturi civice care să susțină dezvoltarea durabilă a orașului Iași.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.