S-a ars becul? Mai Bine reciclează!

0

Asociațiile Mai Bine și TERIS, în parteneriat cu Asociația Recolamp și Primăria Iași vă invită începând cu luna mai 2011 la reciclarea deșeurilor provenite din surse de lumină.

În fiecare Centru de Cartier din orașul Iași veți regăsi atât un recipient pentru colectarea selectivă a deșeurilor provenite din surse de lumină compacte – becuri, cât și un recipient pentru colectarea deșeurilor provenite din surse de lumină liniare – neoane.

Această activitate reprezintă o inițiativă pilot desfășurată în cadrul campaniei IaȘi Reciclează, ediția a cincea. În funcție de feedback-ul primit din partea locuitorilor orașului Iași campania va fi extinsă în mai multe locații, astfel încât la nivelul orașului să putem crea alături de partenerii noștri un cadru coerent de colectare selectivă și pași eficienți pentru reciclarea deșeurilor provenite din surse de lumină.

„Deșeurile Electrice, Electronice și Electrocasnice (DEEE) reprezintă o sursă ireversibilă de poluare a mediului. Deși România și-a asumat obligația de a colecta anual 4 kg de DEEE pe cap de locuitor, statisticile nu sunt în favoarea noastră. Respectul față de mediul înconjurător și oamenii din jurul nostru ne determină să continuăm campaniile de informare și conștientizare”, a declarat Mihaela Gîrleanu, Manager Proiecte în cadrul Asociației Mai Bine.

 

Cu ajutorul proiectului pilot IaȘi Reciclează, am instalat recipiente de colectare selectivă a deșeurilor din surse de lumină în fiecare Centru de Cartier din orașul Iași, pentru a promova un comportament responsabil față de această categorie de deșeuri. Credem că această inițiativă a campaniei de conştientizare va conduce la creşterea numărului de locaţii de colectare, respectiv la creşterea cantităţii de deşeuri gestionate corespunzător, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătate a populaţiei”, a declarat Roxana Şunică, Director Marketing Asociaţia Recolamp.

 

IaȘi Reciclează este o inițiativă pentru protejarea mediului înconjurător și implicit pentru crearea unei culturi civice care să susțină dezvoltarea durabilă a orașului Iași.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează