ROMAN: Fiecare OM are o poveste!!

0

Asociaţiile Romii Romaşcani şi Muşatinii vor organiza marţi, 13 decembrie, o întâlnire-dezbatere la care sunt invitaţi toţi romaşcanii.

Sursa: aici.

În cadrul acestei întâlniri, vom pune sub semnul provocării ceea ce credem că ştim despre alţi membri ai comunităţii noastre.

page1

Fiecare OM are o poveste!!

Vom pune sub semnul provocării stereotipurile şi prejudecăţile noastre, într-un cadru pozitiv, unde întrebările dificile sunt acceptate, aşteptate şi apreciate. Această întâlnire, printre altele, va permite participanţilor să analizeze şi „cărţi interactive”, timp de o jumătate de oră. Aceste cărţi interactive, însă, nu sunt vreun dispozitiv virtual, ci oameni în carne şi oase, care îşi vor spune voluntar poveştile. Gazde: Asociaţia Romii Romaşcani şi Asociaţia Muşatinii Roman

Unde?: Sala mare a Primăriei Roman Cand?:

Marţi, 13 decembrie, începând cu orele 14:00

Agenda:

* 14:00-14:15 – Prezentare eveniment şi invitaţi. Introducere pe tema drepturilor omului.

* 14:15 – 14:45 – A fi rom în România şi în Roman. Cum s-a ajuns la situaţia actulă şi către ce ne îndreptăm?

* 14:45 – 15:15 – Librăria umană

* 15:15 – 15:45 – Întrebări si răspunsuri

* 15:45 – 16:00 – Concluziile evenimentului şi ce putem face fiecare în parte pentru a elimina prejudecăţile privind comunitatea romă din zona romaşcană.

“Suntem de părere că o parte importantă din problematica romă este lipsa de informaţii despre romi, iar acest eveniment poate constitui începutul unui dialog constructiv pe termen lung în jurul acestei teme în comunitatea romaşcană”, a declarat Liviu Daraban, preşedintele asociaţiei Romii Romaşcani. Va aşteptăm într-un număr cât mai mare!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.