Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rezultate „Orașe Curate”: Botoșani

0

„Orașe Curate”, campania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban, s-a desfășurat în perioada 1 martie – 7 aprilie 2017 în municipiul Botoșani. Campania a încurajat locuitorii orașului Botoșani să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la centrele de colectare Urban Serv S.A. Aproximativ 6000 kg DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) au fost colectate în perioada campaniei.

DSC04023

Organizația ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoșani, Urban Serv S.A., APM Botoșani și Modern Calor Botoșani au relansat campania „Orașe Curate: Botoșani”, ce s-a desfășurat în perioada 1 martie – 7 aprilie 2017. Cetățenii au fost informați și încurajați să devină conștienți de problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor al municipiului Botoșani care a predat un deșeu de minim 5kg cumulate la unul dintre punctele de colectare Urban Serv S.A., a primit un premiu instant. Aproximativ 6000 kg DEEE au fost colectate în perioada campaniei și predate spre a intra in fluxul corect de reciclare.

Urban Serv S.A. a oferit și continuă sa ofere serviciul de preluare de la domiciliu a echipamentelor voluminoase. Pentru colectarea acestor echipamente, locuitorii municipiului Botoșani pot contacta dispeceratul la unul dintre numerele de telefon: 0231.517.007, 0747.081.027 .

Campania din Botoșani a redeschis, în anul 2017, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.