Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Retrospectiva FILMSTUD 2010 la Iasi / 22 noiembrie 2010

0

Despre FILMSTUD 2010

Eveniment anual, competitiv, nespecializat, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi prin intermediul Clubului de Arte Vizuale „ConceptArt” (coordonator: Dan Moisii) şi cu ajutorul MECTS.

Festivalul Naţional de Film de Scurtmetraj FILMSTUD este un proiect instituţional care urmăreşte promovarea tinerilor pasionaţi de film (indiferent dacă studiază sau nu arta cinematografică), prin dezvoltarea la Iaşi a unui cadru competiţional în care aceştia să-şi poată face cunoscute filmele realizate. De asemenea, acest proiect prezintă şi o dimensiune educaţională, avându-se în vedere încurajarea consumului de scurtmetraj de calitate în rândul studenţilor prin prezentarea unor titluri premiate la alte concursuri naţionale şi internaţionale.

Anul acesta festivalul – ajuns la a 3-a ediţie – s-a desfăşurat  în weekend-ul 5-7 noiembrie, la CCS Iaşi. S-au înscris în concurs 13 autori de film, cu  22 de titluri.

Juriul de specialitate (Vasile Arhire – directorul TVR Iaşi, Florin Lăzărescu – scriitor şi scenarist ieşean şi Eros Nicolau – director de imagine MediaPro) a acordat la final trei premii la secţiunea scurtmetraj-ficţiune, un premiu pentru spot publicitar şi două premii speciale pentru imagine, respectiv originalitate.

Câştigătorii FILMSTUD 2010
Secţiunea Scurtmetraj

Premiul I
„Când vorbeşti singur” (2010)
Regia: Iustin-Andrei Şurpănelu, Marian-Mina Mihai; Scenariul: Iustin-Andrei Şurpănelu; Montajul: Andrei Cozlac, Marian-Mina Mihai.
Producţie: proiect independent, Iaşi.

Premiul II
„Vânătoare femeilor în zodia Peştilor” (2010)
Regia şi scenariul: Oana Barna; Imagine, lumini, montaj, mixaj sunet: Radu Ştefan;
Producţie: Lorand Marton, Oana Barna – Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

Premiul III
„Declaraţie de independenţă” (2010)
Regia, scenariul şi montajul: Andrada Popan-Dorca; Imagine: Nicu Szenasi.
Producţie: proiect independent, Baia Mare.

Sinopsis: După mai multe eşecuri sentimentale, o fată realizează că fericirea trebuie căutată în ea însăşi. Nimeni altcineva nu este responsabil pentru fericirea ei.

Secţiunea Spot publicitar

„One Is Not Enough” (2010) – spot neoficial pentru berea Heineken
Regia, scenariul, montajul şi producţia: Radu Ştefan; Camera: Bogdan Coman.
Producţie: Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

Premiul special pentru Imagine – Radu Ştefan

„Fantoma mea iubită” (2010), „Pasărea” (2010), „Visul” (2009)
Producţie: Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

Premiul special pentru Originalitate – Dragoş Dumistrăcel

„Chemarea datoriei” (2010)

Sinopsis: Într-un viitor nu prea îndepărtat, România va deveni cel mai puternic stat al lumii. Supremaţia sa determină şi apariţia primului joc virtual (shooter) online, 100% românesc. Extazul cuprinde întreaga planetă…

„Ghinion” (2009)

Sinopsis: Scurtă poveste animată a doi români săraci şi invidioşi, ce preferă să poarte de grijă altora decât să facă ceva pentru ei inşişi. Toate se întâmplă într-un oraş Iaşi al fantasticului, unde F.C. Politehnica este o echipă de renume mondial, iar locuitorii săi, cei mai prosperi ai ţării. Evident, cei doi protagonişti ajung însa mai rău.

Producţie: DumiArts, Iaşi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.