Reţeta bucovineană: Borş de sfeclă roşie

1

Reţeta “Borş de sfeclă roşie “face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat la restaurantul “Bucătăraşul cel dibaci” de către agenţia de relaţii publice, Russenart Communications şi este primită de la Pensiunea COLLADA, (proprietar: DAN CORLATAN), Localitatea Gura Humorului, Judeţul Suceava (Bucovina).

Produsul “Borş de sfeclă roşie” poate fi degustat la un preţ promoţional, în perioada 25 februarie – 3 martie 2013, zilnic, între orele 16 – 21, la restaurantul Bucătăraşul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucureşti (zona P-ţa Unirii – P-ţa Sf. Vineri).

Ingrediente şi mod de preparare

-se coc în cuptor 4 sfecle roşii
-se taie mărunt o ceapă şi un morcov şi o jumătate de kg de cartofi
-se face o dirasală din două ouă şi o cană de smântână
-se pun la călit zarzavaturile, se pune pasta de ardei şi bulion de roşii câte o lingură
-se pune la fiert în 3 litri de apă
-dupa ce au fiert legumele se pun tăiţei
-se adaugă 1 litru de borş de putină
-se dă deoparte şi se adaugă dirasala, se mai pune pe foc 2 minute
-se dă de pe foc se adaugă sfecla roşie coaptă, curăţată şi dată prin răzătoarea cu ochiuri mici
-se adauga leuştean după gust

poza11

Despre pensiune

Pensiunea COLLADA dispune de cazare in 3 camere duble si intr-un apartament, toate cu cu bai proprii, TV si balcon.

Pensiunea este înconjurată de spaţii verzi, are spaţiu pentru grătar şi loc de joacă pentru copii.

Pensiunea dispune de parcare proprie.

www.chefbuzu.com/locatie/28/Pensiunea-COLLADA-Manastirea-Humorului-Jud-Suceava-Bucovina

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” este derulat de restaurantul Bucătăraşul cel dibaci şi Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 şi este sprijinit de 41 de parteneri media (televiziuni, publicatii tipărite şi online, bloguri): Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practică, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Retete ca la Mama, Reţetele Marianei, România liberă, România pozitivă, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro,Vacanţe la ţară, VideoGuide, WebArt, Woman TV.

Pensiunile din Bucovina care au pus la dispoziţia proiectului reţete tradiţionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea Liliana şi Pensiunea COLLADA.

Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com şi pe pagina de Facebook: facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

 

 

Facebook

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează