Reţetă: Borş moldovenesc de fasole albă

0

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta ”Borș moldovenesc de fasole albă” a fost primită de la Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com) și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – august.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

6 web

Nr. de ordine Materia prima Cantitate ptr.10 portii
1. Fasole alba uscata 0,600 kg
2. Morcovi si albitura 0,350 kg
3. Ceapa 0,300 kg
4. Telina 0,150 kg
5. Usturoi 0,025 kg
6. Cimbru 1 fir
7. Bors 1,500 litru
8. Leustean 0,050 kg
9. Patrunjel verde 0,050 kg
10. Ulei 0,100 litru
11. Sare 0,050 kg

 Mod de preparare

Dupa ce fasolea s-a ales si s-a spalat in mai multe ape, se pune la fiert in apa rece.

Cand fasolea este pe jumatate fiarta i se adauga zarzavatul, curatat, spalat si taiat subtire, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul si cimbrul.

Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat.

Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate marunt, precum si uleiul incalzit.

Cand se serveste se mai adauga verdeata tocata marunt.

Secretul bucatarului!

Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie, inainte de a fi adaugate alaturi de fasole.

 

Despre www.chefbuzu.com

Chef Buzu  este singurul site din Romania care promoveaza turismul culinar

Dezvoltat initial ca o platforma online de retete culinare, http://www.chefbuzu.com si-a extins gama de servicii, mergand si in directia turismului culinar.

Astfel, http://www.chefbuzu.com pune la dispozitia proprietarilor de locatii turistice, producatorilor particulari, cofetariilor si patiseriilor, servicii de promovare.

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – decembrie 2013 și este sprijinit de 52 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, Marius Comanescu Photography, metropotam.ro, Mujer, Papa bun, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Rețetele tradiționale din Moldova au fost puse la dispoziția proiectului de: Larisa Elena Buduroes (www.papabun.com),  Casa Oprescu, Pensiunea Octogon și Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează