Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reţeaua Naţională de Colectare RoRec se extinde în Moldova

0

Prin intermediul centrului deschis în parteneriat cu Primăria din Oituz, județul Bacău este primul care oferă unei comunități din Moldova accesul la un sistem de colectare eficient, pentru preluarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

 

Localitatea Oituz se alătură Reţelei Naţionale de Colectare, proiect al Asociaţiei RoRec în parteneriat cu autorităţile locale, pentru crearea unei infrastructuri de colectare DEEE (deşeuri provenite din echipamente electrice şi electronice) accesibilă unui număr cât mai mare de cetățeni.

Tratarea acestui tip de deşeuri conform normelor europene în vigoare înseamnă şi protejarea mediului, întrucât DEEE-urile pot conţine substanţe periculoase precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu, care, netratate corespunzător, pot dăuna mediului şi sănătăţii oricăruia dintre noi.

Centrul de colectare, care a fost inaugurat la finele săptămânii trecute, deservește peste 15.000 de cetățeni; este al 10-lea lansat anul acesta  și reprezintă a 24-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale la nivel național. Centrul din  Oituz oferă servicii de colectare și preluare a DEEE atât pentru persoane fizice cât şi juridice.

“Mulţumim autorităţilor locale care răspund pozitiv într-un număr tot mai mare iniţiativei noastre. Pentru noi este un semnal clar că tot mai mulţi cetăţeni conştientizează importanţa pe care o au colectarea şi reciclarea unor astfel de deşeuri, o acţiune firească pentru bunul mers al oricărei comunităţi.”, a declarat Liviu Popeneciu, preşedintele Asociaţiatiei Române pentru Reciclare RoRec.

“Sunt mândru să pot aduce alături de Asociaţia RoRec un serviciu în plus pentru dezvoltarea localității noastre şi sunt sigur că vom putea contribui la rezultatele la nivel naţional ale acestui proiect de anvergură.”, a declarat Ion Osoloș, Primarul comunei Oituz.

 

Extinderea Retelei Nationale de Colectare RoRec continuă, până la sfârșitul anului noi centre se vor mai alătura rețelei.

——

Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociaţia Româna pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.