Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Regalul internaţional de modă Kasta Morrely Fashion Week s-a încheiat cu o seara de gală memorabilă

0

Ediția de toamnă-iarnă a Festivalului Internaţional Kasta Morrely Fashion Week a reunit din nou la Iași creatori de modă consacrati, tinere talente în design vestimentar și manechine din Cehia, Franța, Italia, Marea Britanie, Olanda, Rep. Moldova, Romania, Tunisia, Turcia.

c KMFW ed II Simone Perricone (1)

Ediţia de anul acesta a festivalului a fost una aniversară. S-au sărbătorit cu acest prilej 10 ani de la intrarea în legalitate a Standardului ocupaţiei de manechin, realizare a proiectului de cercetare Kasta Morrely.

Cu acest prilej, prezentatorul evenimentului a transmis public recunoștința față de regretatul maestru Mihai Ursachi și regretatul actor și umorist Tani Paraschiv, consilieri de specialitate care au contribuit la conceperea strategiilor proiectului de cercetare Kasta Morrely.

A treia zi a Festivalului Kasta Morrely Fashion Week 2016 a început în aplauzele publicului cu un cuvânt din partea Primarului Municipiului Iași, domnul Mihai Chirica. Domnul primar în deschiderea serii de gală a avut plăcerea de a adresa câteva cuvinte publicului, organizatorilor festivalului şi personalităţilor prezente.

„Foarte frumos ceea ce se întâmplă aici. Este ediția a doua pe care voi o faceți și sunt convins ca nu va fi ultima. Vă felicit pentru modul de organizare și prin faptul că acest festival nu a rămas doar la Iași ci a avut o rezonanță care s-a dus mai departe de orașul nostru. De asta avem nevoie; de promovare, de imagine, de oameni valoroși, aici pe scenă și în afara ei. Iar pentru cei 10 ani în care ați transformat din manechin o profesie de succes va doresc succes în continuare, să mai petrecem încă 10 și încă 10 împreună și astfel să arătăm că Iașul are valori pe care merită să le promoveze. Mulțumesc foarte mult!”

După discursul Primarului Iaşului Mihai Chirica, festivalul a continuat cu o prezentare excepţională a Casei de modă NANETTE din Iași, ce a lansat tendinţele 2017 bridal fashion. Unicitatea este ceea ce definește stilul Nanette de 24 de ani. Designerul Alina Dincă Pușcașu semnează în fiecare zi o rochie unică pentru o mireasă unică.

Eco-designerul SIMONE PERRICONE din ITALIA a prezentat o colecție marca SPS care întruchipează adevărate sculpturi purtabile, demne de un muzeu de artă contemporană. Designerul crează vestimentație din materiale reciclabile, pentru a crește gradul de conștientizare al publicului asupra protecției mediului înconjurător.
Recunoscut pentru stilul său avangardist, GEORGE HOJBOTĂ a prezentat ultimele sale două colecții. ECHO DE RAVEL, inspirată de muzică, flori și femei frumoase. Povestea a continuat cu un personaj provocator în care se regăsesc deopotrivă putere și senzualitate.

Adriana Agostini a lansat colecția noii francize ADRIANA AGOSTINI LEATHER & SILK UK, care se adaugă celor din Italia și România. Ținutele designerului sunt un manifest pentru feminitate și îmbracă femeia puternică, sensibilă, la modă, plină de farmec.

b KMFW ed II Nanette (3)

ALI BY ALINA PETRE din București a lansat prima sa colecție de rochii de ocazie, numită “Colorful Angels”, în memoria prietenelor sale. După cum însăşi designerul a subliniat cu farmecul ei personal, piesele vestimentare au fost concepute special pentru acele doamne şi domnişoare cărora le place să se îmbrace extravagant sau „fiţos” cum se spune. Ineditul acestei colecţii îl reprezintă şi scopul umanitar al veniturilor obţinuţe din vânzarea pieselor vestimentare. Sumele obținute din vânzarea rochiilor au fost donate către un băiețel a cărui mamă este printre îngeri. Ținutele au fost accesorizate cu brățări Nakamol și accesorii realizate manual de Alina Petre.
Pentru prima dată pe un podium internaţional de modă, NAFI DRESSCODE din Iaşi a venit pregătit cu o colecţie de rochii de ocazie, deosebit de frumoase şi bine realizate.

Brandul FRANCESS BY ȘTEFANIA PĂTCAȘ din Oradea a lansat la Iaşi colecția de sezon, cu rochii pentru toate vârstele. Designul propune o viziune fresh de împrospătare a garderobei, pentru a se asigura confortul, eleganța, buna dispoziție, care ajută orice doamnă sau domnișoară să se facă remarcată în toate situațiile.

Tânărul designer ROSALIA BOT a încheiat festivalul Kasta Morrely Fashion Week 2016. După ce a prezentat pe podiumuri din capitale ale modei New York, Beijing şi la Bratislava cu o invitație specială din partea Ambasadei României în Slovacia, Rosalia Bot a prezentat la Iași un mix rafinat din ultimele sale două colecții. Mătăsurile fine și broderia realizată manual în colaborare cu mama sa, alcătuiesc o amprentă unică marca Rosalia Bot.

Într-o muzică plină de forţă, spre încântarea spectatorilor, seara de gală s-a încheiat cu intrarea în scenă a tuturor reprezentanţilor din industriile creative prezenţi, ce au contribuit la materializarea Festivalului Internaţional Kasta Morrely Fashion Week.

Scopul evenimentului cultural organizat de voluntarii Asociaţiei Kasta Morrely a fost promovarea voluntariatului, a cetăţeniei active şi rolului foarte important al activităţilor culturale coordonate de personal calificat în dezvoltarea industriilor creative şi bunăstarea comunităţii.

Organizator: Asociatia Kasta Morrely

i KMFW ed II Rozalia Bot (1)

Partener principal: Primaria Municipiului Iasi, Sponsor oficial: Betty Ice
Official fashion photographer: Marooni
www.kastamorrelyfashionweek.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.