Autoritatile din Botosani coordoneaza ample lucrări de reabilitare a centrului vechi al oraşului. Proiectul este de 7,6 milioane de euro şi presupune reabilitarea a 18 clădiri, reabilitarea reţelei de utilităţi, amenajarea a 3 parcări, precum şi dotare cu mobilier urban sau îmbunătăţirea zonelor de acces şi de legătură cu alte zone importante ale oraşului.
Proiectul intitulat „Reabilitarea Centrului Istoric şi a zonei pietonale a municipiului Botoşani”, finanţat şi realizat prin programul PHARE CES 2006 de către Uniunea Europeană şi Bugetul Naţional, are ca scop reabilitarea a 18 clădiri cu valoare de patrimoniu şi a zonei pietonale din Centrul Istoric al Municipiului Botoşani ca premisă a relansării turismului local, potrivit administratie.ro.
Termenul de finalizare este fixat pentru luna iunie 2011. Proiectul este de 7,6 milioane de euro şi presupune reabilitarea a 18 clădiri, reabilitarea reţelei de utilităţi, amenajarea a 3 parcări, precum şi dotare cu mobilier urban sau îmbunătăţirea zonelor de acces şi de legătură cu alte zone importante ale oraşului.
Una din clădirile din centrul istoric este fosta casă în care a copilărit poetul naţional Mihai Eminescu până la vârsta de 4 ani. Şi tot în apropiere se află Biserica Uspenia, considerată monument istoric, aflată pe lista Unesco, unde a fost botezat marele poet. Biserica a fost construită în 1552 de Elena Rareş, soţia domnitorului Petru Rareş. De altfel, municipiul Botoşani mai este cunoscut ca oraş al domniţelor având un statut special, acela de apanaj al Doamnelor Moldovei. www.adiminstratie.ro