Protest Roșia Montană @ Iași, 22 septembrie, Piața Unirii, ora 17.00

0
Sursa: comunicat de presa Asociatia Mai Bine
Campania Salvați Roșia Montană anunță continuarea protestelor după ce în data de 15 septembrie au ieșit în stradă un număr record de persoane în întreaga lume. Oameni din 33 de orașe din România și 41 din străinătate s-au solidarizat cu lupta pentru salvarea Roșiei Montane.
La Iaşi, oamenii vor ieşi în stradă duminică, 22 septembrie, la ora 17.00 în Piaţa Unirii pentru a face presiuni spre a fi îndeplinite următoarele solicitări:
– Parlamentul, prin Senat și Camera Deputaților, va vota respingerea proiectului de lege;
– Guvernul va respinge în procedură de urgență prin hotărâre de guvern acordul de mediu;
– Roșia Montană va fi inclusă pe lista tentativa a României pentru UNESCO;
– Cianura va fi interzisă prin lege în activitățile miniere din România;
– Cei patru iniţiatori ai acestui proiect de lege: ministrul marilor proiecte (Dan Şova), cel al mediului (Rovana Plumb), cel al culturii (Daniel Barbu) şi directorul ANRM (Gheorghe Duţu) vor fi demiși.
– va demisiona prim-ministrul Victor Viorel Ponta.
Revendicările nu sunt negociabile – este mesajul transmis de protestatari primului ministru. Aceștia sunt fermi pe pozițiile lor și nu vor negocia dacă să se facă jumătate, un sfert sau o cincime din proiectul de minerit cu cianuri. După declarațiile făcute în grabă la Roșia Montană, rupte de realitatea înțeleasă de zeci de mii de cetățeni ai României care s-au aflat în stradă, protestatarii au mai adăugat o revendicare pe lista lor: demisia lui Victor Ponta. Prin urmare este absurdă ideea negocierii cu un prim-ministru căruia strada îi cere demisia.
“Mișcarea nu are lideri, are doar conștiință. Este imposibil pentru Victor Ponta să stea de vorbă cu 25.000 de oameni la București plus alte mii în țară și străinătate. Revendicările noastre nu se discută și nu se negociază, vom fi în stradă până la soluționarea fiecărui punct”, a declarat Eugen David, preşedinte Alburnus Maior.
Chiar dacă Victor Ponta nu reușește să înțeleagă amploarea manifestațiilor și se limitează la declarații copiate din discursul companiei, protestele deja au consecințe pe plan internațional. Scotia Capital, un important broker al Gabriel Resources, a anunțat că nu va mai tranzacționa acțiunile companiei la bursă datorită presiunii publice din România și din întreaga lume.
Cu stimă,
Echipa Mai Bine

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează