Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul educaţional „Micii cercetători” la Galați, 24 – 28 septembrie 2012

0

Proiectul educaţional « Micii cercetători » 

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

24 – 28 septembrie 2012

În perioada 24 – 28 septembrie 2012, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va derula proiectul educaţional „Micii cercetători”, al cărui scop este acela de a-i apropia mai mult pe copii de muzeu şi de a face mai bine cunoscută înstituţia în rândul elevilor, dar şi a cadrelor didactice care-i însoţesc. Acest proiect are ca punct de plecare microexpoziţia “Artizanii naturii”. Activităţile vor fi diverse şi în corelaţie cu vârsta participanţilor, de la desene, modelări în plastilină, hârtie, reconstituiri ale ecosistemelor naturale şi, nu în ultimul rând, informarea şi conştientizarea elevilor cu privire la împortanţa muzeelor  în cadrul unei comunităţi, păstrătoare a unui patrimoniu unic, irepetabil.

„Competenţele şi aptitudinile dezvoltate elevilor cu ocazia acestor întâlniri cu specialişti ai muzeului vor consta în consolidarea capacităţii de lucru în echipă, creşterea responsbilităţii şi a interesului faţă de mediul înconjurător şi protecţia acestuia inclusiv a animalelor pentru că animalele nu pot fi ocrotite ca entităţi separate de mediul lor de viaţă. Din contră, ele trebuie conservate concomitent cu ecosistemele în care sunt integrate,” a declarat muzeografa Viorica Arcan, coordonatoarea proiectului.

La acest proiect, muzeul gălăţean va colabora cu 29 de copii de clasa IV-a de la Şcoala nr.22 „Dimitrie Cantemir” Galaţi, îndrumaţi de învăţător Tanasaciuc Valentina.

La finalul proiectului, lucrările copiilor vor fi expuse în holul muzeului în cadrul unei expoziţii tematice.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.