Proiectul educaţional „Micii cercetători” la Galați, 24 – 28 septembrie 2012

0

Proiectul educaţional « Micii cercetători » 

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

24 – 28 septembrie 2012

În perioada 24 – 28 septembrie 2012, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va derula proiectul educaţional „Micii cercetători”, al cărui scop este acela de a-i apropia mai mult pe copii de muzeu şi de a face mai bine cunoscută înstituţia în rândul elevilor, dar şi a cadrelor didactice care-i însoţesc. Acest proiect are ca punct de plecare microexpoziţia “Artizanii naturii”. Activităţile vor fi diverse şi în corelaţie cu vârsta participanţilor, de la desene, modelări în plastilină, hârtie, reconstituiri ale ecosistemelor naturale şi, nu în ultimul rând, informarea şi conştientizarea elevilor cu privire la împortanţa muzeelor  în cadrul unei comunităţi, păstrătoare a unui patrimoniu unic, irepetabil.

„Competenţele şi aptitudinile dezvoltate elevilor cu ocazia acestor întâlniri cu specialişti ai muzeului vor consta în consolidarea capacităţii de lucru în echipă, creşterea responsbilităţii şi a interesului faţă de mediul înconjurător şi protecţia acestuia inclusiv a animalelor pentru că animalele nu pot fi ocrotite ca entităţi separate de mediul lor de viaţă. Din contră, ele trebuie conservate concomitent cu ecosistemele în care sunt integrate,” a declarat muzeografa Viorica Arcan, coordonatoarea proiectului.

La acest proiect, muzeul gălăţean va colabora cu 29 de copii de clasa IV-a de la Şcoala nr.22 „Dimitrie Cantemir” Galaţi, îndrumaţi de învăţător Tanasaciuc Valentina.

La finalul proiectului, lucrările copiilor vor fi expuse în holul muzeului în cadrul unei expoziţii tematice.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează