Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul educaţional „Hrănirea păsărilor pe timpul iernii”

0

web proiect hranire pasari 2016

21 ianuarie – 29 februarie 2016, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

În perioada 21 ianuarie – 29 februarie 2016, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi se va derula proiectul educaţional „Hrănirea păsărilor pe timpul iernii”, manifestare care se adresează elevilor din clasele I – XII şi care îşi propune să dea o mână de ajutor păsărilor din Grădina Botanică, care se confruntă cu lipsa de hrană în sezonul rece, prin montarea unor hrănitori pentru acestea.
Odată cu instalarea perioadei reci dispar insectele, hrana de bază a păsărilor insectivore, iar fructele sau seminţele diferşilor arbuşti şi copaci nu se mai găsesc. Din acest motiv păsările trebuie ajutate pentru a se hrăni prin intermediul amenajării unor hrănitori cu seminţe.

Activităţile din cadrul proiectului se vor axa în principal pe construirea mai multor hrănitori pentru păsări, care vor fi amplasate în Grădina Botanică. Un amănunt inedit este faptul că aceste hrănitori vor fi făcute din… PET-uri. Bineînţeles, după ce vor fi montate, acestea vor fi umplute cu seminţe pentru ca păsările să se poată hrăni în voie. De asemenea, copiii vor identifica speciile de păsări care vin la hrănitori în urma observaţiilor ornitologice cu binoclul.

Atenţie!

Dacă vreţi să hrăniţi şi dumneavoastră păsările din faţa blocului, trebuie să aveţi în vedere să nu folosiţi seminţe procesate (prăjite sau sărate) pentru că sunt foarte dăunătoare păsărilor. La fel de dăunătoare este şi pâinea, care nu este recomandată să facă parte din dieta păsărilor sălbatice, biscuiţii sau orice alte produse de patiserie-cofetărie. Pe timp de iarnă, seminţele de floarea soarelui crude constituie cea mai bună hrană pentru piţigoi şi celelalte păsări insectivore. La fel de potrivite sunt seminţele de cânepă, dovleac şi de mei. În lipsa acestora se mai pot da păsărilor: păsat, faină de porumb măcinată mare (sau mămăligă), orez şi ovăz (de preferat fierte), cartofi şi morcovi fierţi, alte zarzavaturi fierte (le vor mânca mai ales mierlele), bucăţi de măr (inclusiv mere batute sau parţial stricate) sau miez de nucă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.