Proiectul educaţional „Cine îşi face cuib şi cine locuieşte în parcurile noastre?” / Galaţi

0

Proiectul educaţional „Cine îşi face cuib şi cine locuieşte în parcurile noastre?”

18 martie – 30 aprilie 2013, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

proiect pasari 2013

În perioada 18 martie – 30 aprilie 2013, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi demarează proiectul educaţional „Cine îşi face cuib şi cine locuieşte în parcurile noastre?”. Această acţiune a fost iniţiată încă din anul 2007 de Secţia Muzeu din cadrul instituţiei gălăţene şi reuneşte elevi din clasele V-VIII de la mai multe unităţi şcolare din Galaţi. În fiecare an, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi are alături Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi Societatea Ornitologică Română. Înscrierile pentru participare la proiect vor avea loc în perioada 18 – 22 martie 2013 la sediul muzeului gălăţean, toate clasele V-VIII cu profil de bilogie fiind aşteptate să se ia parte la acest adevărat maraton de educaţie şi ştiinţă.

„Proiectul va dura până pe 30 aprilie 2013, şi va debuta cu desfăşurarea unor activităţi preliminare de cunoaştere a păsărilor, coordonate de profesorii de biologie şi se va finaliza cu selectarea unui număr de 5 elevi din fiecare şcoală, pe baza unor criterii bine stabilite. În prima etapă, echipajele şcolilor participante se vor familiariza cu viaţa păsărilor prin lecţiile teoretice pe care le vom ţine cu ei, de unde vor afla şi ce specii de păsări sunt prezente în spaţiile verzi din Galaţi,” a declarat muzeografa Viorica Arcan, coordonatoarea proiectului.

Educaţia ecolologică prin acest gen de activităţi reprezintă o preocupare constantă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. „CMSN Galaţi dezvoltă, conservă şi gestionează colecţiile ştiinţifice de ştiinţele naturii, valorificându-le prin calitatea programelor de cercetare şi de educaţie a unui public cât mai variat pentru cunoaşterea naturii, sensibilizându-i asupra importanţei conservării ei”, a declarat Emil Strungă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Cursanţii vor avea şi cateva deplasări în teren (Grădina Botanică, Grădina Publică, Faleza Dunării) unde vor încerca să determine speciile de păsări cu ajutorul binoclului dar şi după cântecul lor. Organizatorii îşi propun să ofere informaţii suplimentare elevilor care vor participa la acest proiect educaţional, care vin în completarea cunoştinţelor impuse prin programa  şcolară de biologie cu date ştiinţifice, teoretice şi aplicate, de zoologie, ecologie şi muzeologie.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează