PROIECT: Ariile protejate – Slătioara şi Todirescu, parte integrantă a comunităţilor de sub munte

0

Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina”, în parteneriat cu Direcţia Silvică Suceava, Şcoala Gimnazială Slătioara şi Şcoala Gimnazială Pojorâta implementează în perioada 01.05.2015 – 30.09.2015, proiectul Ariile protejate – Slătioara şi Todirescu, parte integrantă a comunităţilor de sub munte”.

Proiect finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Mol România.

Proiectul are ca scop creşterea nivelului de conştientizare şi a gradului de acceptare a importanţei protejării şi conservării ecosistemelor naturale de către comunităţile de sub munte, situate la periferia ariilor protejate: Codrul Secular Slătioara şi Fâneţele Montane Todirescu din Situl Natura 2000 Rarău-Giumalău.

Obiectivul 1

– Realizarea traseului tematic „Poveştile codrului” în aria protejată Codrul Secular Slătioara format din 6 panouri în perioada mai –iunie.

Obiectivul 2

– Promovarea ariilor protejate Codrul Secular Slătioara şi Fâneţele Montane Todirescu şi a Traseului tematic, în 3 comunităţi şcolare din comunele Slătioara şi Pojorâta, judeţul Suceava, cu participarea a 150 elevi, 6 profesori şi 30 părinţi  la 2 evenimente; şi a 70 elevi, 6 profesori din cadrul «Clubului Naturii» la 8 ateliere in natură.

slatioara_083

 Codrul Secular Slatioara – judetul Suceava

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează