Program de tehnologizare a bibliotecilor publice din Suceava. De la Bill Gates!

1

Biblioteci din Suceava vor beneficia de sprijinul tehnologic al fundatiei americae „Bill&Melinda Gates”! Programul de tehnologizare pentru bibliotecile publice din judetul Suceava este parte a unui proiect international cu scopul de a inzestra comunitatile cu tehnologie accesibila si utila.

Potrivit articolului publicat de Financiarul.ro reprezentanta Fundatiei americane “Bill & Melinda Gates” si director al Global Libraries Initiative, Deborah Jacobs, a declarat, miercuri (3 februarie 2010) ca ”bibliotecile au puterea de a schimba in bine viata oamenilor” si de aceea fundatia a implementat un program de tehnologizare pentru bibliotecile publice din judet.

Jacobs a fost prezenta, miercuri, in judetul Suceava pentru a vizita o parte din bibliotecile publice incluse in programul Biblionet, fiind insotita de directorul IREX Romania, Paul Andre Baran si presedinta Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), Doina Popa. In cadrul acestei vizite Jacobs s-a intalnit si cu presedintele Consiliul Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Romania este una dintre cele zece tari ce fac parte din programul global de inzestrare a comunitatilor cu tehnologie accesibila si utila. Deborah Jacobs a spus ca Romania a fost una dintre putinele tari alese sa faca parte din acest proiect international datorita oamenilor pasionati de munca lor si sustinerii autoritatilor locale. Ea a remarcat interesul pe crescut pe care oficialii din administratie il acorda acestui program, in conditiile in care, pana nu demult, bibliotecile ”erau trecute cu vederea de oficialitati”.

Articolul complet pe financiarul.ro
PS: Multumim Vali pentru informatie!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.