Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Problemele și nevoile tinerilor refugiați, imigranți și cu oportunități reduse dezbătute în Slănic Moldova de participanți din 14 țări

0

Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA din Bacău organizează în perioada 8 – 23 februarie 2017, în Slănic Moldova, Județul Bacău, un training internațional la care participă tineri și lucrători de tineret din 14 țări: Azerbaijan, Bosnia și Herzegovina, Liban, Malta, Polonia, Italia, Portugalia, Spania, Grecia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Turcia și România.

Backup_of_prima pagina

Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului ”Non Formal Education in Action” implementat de ADA în perioada 1 august 2016 – 31 mai 2017. Proiectul este un program structurat de coaching și training, ce se desfășoară pe parcursul a 10 luni și urmărește:

  1. Să dezvolte capacitatea lucrătorilor de tineret de a planifica, implementa, disemina și evalua proiecte de educație nonformală, cu rezultate concrete și impact sustenabil.
  2. Să faciliteze schimbul de bune practici la nivel internațional între organizațiile nonguvernamentale active în domeniul educației nonformale și să promoveze eficiența metodelor nonformale în abordarea provocărilor actuale privind criza refugiaților și imigranților.
  3. Să dezvolte, prin intermediul metodelor de educație nonformală, un instrument vizual pentru promovarea valorilor Europene privind diversitatea, dialogul intercultural și inter-religios, libertatea, toleranța și respectarea drepturilor omului.
  4. Să dezvolte bune practici în domeniul tineretului și colaborării internaționale între ONGurile implicate în proiect și să faciliteze elaborarea a cel puțin 5 viitoare proiecte de educație nonformală a căror grup țintă principal să fie tinerii cu oportunități reduse, tinerii în situații de risc, tinerii refugiați sau imigranți.

”Pe fondul provocărilor actuale privind criza refugiaților și imigranților, având în vedere cotelor obligatorii privind primirea refugiaților, dar și din perspectiva creșterii numărului acestora în Uniunea Europeană din ultimul an, am identificat o serie de probleme și nevoi la nivelul comunităților locale, la nivelul tinerilor cu oportunități reduse, tinerilor refugiați sau imigranți, dar mai ales la nivelul ONGurilor și lucrătorilor de tineret care lucrează cu aceștia. Tinerii cu oportunități reduse, refugiați sau imigranți au nevoie de programe educaționale și de incluziune socială, dezvoltarea capacității de învățare și evaluarea transferabilității competențelor profesionale, consiliere și sprijin în procesul de adaptare (mai ales din perspectiva diferențelor culturale). ONGurile au un rol important în rezolvarea acestor probleme, a putea face asta, trebuie să-și dezvolte capacitatea de a elabora și implementa proiecte incluzive de educație nonformală, adaptate problemelor și nevoilor comunităților locale. În cadrul trainingului din Slănic Moldova, participanții din cele 14 țări își vor dezvolta competențele necesare pentru a putea lucra cu acești tineri.” – Victor Cătălin Toma, manager de proiect

Proiectul este finanţat prin programul Erasmus+, programul de educaţie nonformală al Uniunii Europene dedicat tinerilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.