Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul Oras Curat raporteaza: la final de campanie, Botosani a colectat 3,4 tone DEEE

0

Pe 1 iunie 2016, ECOTIC a dat startul unei noi campanii nationale itinerante de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, in mediul urban. ORASE CURATE a luat startul in Botosani, cu sprijinul Primariei Botosani si al Urban Serv.

Campania ORASE CURATE: Botosani s-a desfasurat in perioada 1 iunie – 3 iulie 2016, avand ca obiectiv incurajarea locuitorilor municipiului Botosani sa colecteze si sa predea corect spre reciclare deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE).

DSC03948

Astfel, orice botosanean care a venit si a predat un minim cumulat de 10 kg DEEE la punctele de colectare Urban Serv din municipiu, a castigat un premiu instant, in limita stocului disponbil. La final de campanie, este de remarcat cresterea gradului de mobilizare a populatiei pentru cauze care au legatura cu ecologizarea propriilor localitati si protectia mediului. Si de aceasta data, participarea la campanie a fost peste asteptari, colectandu-se o cantitate de 3,4 tone DEEE.

Cresterea gradului de constientizare a populatiei Romaniei asupra necesitatii colectarii DEEE a fost confirmata si de ultimul studiu realizat de Organizatia ECOTIC. Este un progres imbucurator, tinand cont ca, din acest an, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare DEEE de 40%. ECOTIC a atins aceasta tinta de anul trecut, insa, la nivel national, mai este mult de imbunatatit. Un pas important este implicarea mai hotarata a autoritatilor publice locale si a companiilor de salubritate in initiative concrete de informare si colectare. Botosani a fost un exemplu pozitiv in acest sens.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 540 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.