Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul centru universitar din ţară îşi sărbătoreşte absolvenţii

0

Iaşul decretează data de 3 iunie Ziua Absolventului! Cu începere de la ora 18.00, în  în zona Palatul Roznovanu – Catedrala Mitropolitană oraşul sărbătoreşte tinereţea. Prin faţa podiumului special amplasat şi în aplauzele spectatorilor, absolvenţii celor cinci universităţi publice din Iaşi vor defila purtând însemnele specifice ale instituţiei de la care provin. Evenimentul este organizat în premieră sub egida Iaşi Educational Trade Show – IETS, manifestare de referință pentru mediul educațional ieșean.            

Ziua Absolventului include evenimentele studențești de final de an care vor fi organizate în aer liber. Acestea vor debuta cu Marşul Absolvenţilor, manifestare tradiţională a centrului universitar, care reuneşte cei aproximativ 4.000 de absolvenţi şi cadrele universitare. Cu începere de la ora 18.00 pe bulevardul Ştefan cel Mare, în zona Palatul Roznovanu – Catedrala Mitropolitană, într-o procesiune similară festivităţilor din marile centre universitare ale lumii, tinerii absolvenţi vor fi aplaudaţi de părinţi, colegi, prieteni şi spectatori. Manifestarea, devenită deja un simbol al finalului studenţiei, se transformă într-o ocazie pentru fiecare universitate din Iaşi să arate că are cei mai entuziaşti absolvenţi. Momentul solemn va fi marcat de o ceremonie în cadrul căreia  fiecare rector va saluta absolvenţii universităţii pe care o reprezintă. După binecuvântarea oferită de reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi ai Bisericii Catolice, tinerii vor pleca în marş până în Piaţa Naţiunii, pe esplanada Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, unde îi aşteaptă cea mai antrenantă petrecere studenţească în aer liber din Iaşi.

Evenimentul care marchează închiderea anului universitar va fi găzduit de DJ Jonnessey şi MC Aner de la Kiss FM, care vor anima atmosfera până la sosirea invitaţilor speciali, trupa TAXI. Îndrăgiţi de ieşenii de toate vârstele şi de tineri în special, cei de la TAXI vor cânta piese precum „Non stop”, „Cele două cuvinte” sau „Strada mea c-un singur bec”.

IETSIași Educational Trade Show oferă 3 zile de inspirație și inovație pentru învățământ și educație și un cadru organizat pentru informare și decizie. IETS se adresează atât factorilor de decizie din domeniu și tuturor celor implicați în sectorul public și privat, fie că este vorba de facilități și operațiuni, management, reforma, tehnologie și investiții în domeniul educației, cât și întregii comunități ieșene.

Evenimentele IETS reunesc personalităţi ale lumii educaţionale din România, corpul didactic ieşean, studenţi, elevi, specialişti în domeniu, autorităţi locale, factori locali de decizie, oameni de cultură, reprezentanţi ai companiilor de top şi ai editurilor, precum şi mass-media de specialitate.          

           

Ziua Absolventului din cadrul IETS – Iași Educational Trade Show este un eveniment organizat în parteneriat cu cele 5 universități de stat din Iași: UniversitateaAlexandru Ioan Cuzadin Iaşi, Universitatea TehnicăGheorghe Asachidin Iaşi, Universitatea de Medicină și FarmacieGr.T.Popadin Iaşi, Universitatea de ArteGeorge Enescudin Iaşi, Universitatea de Științe Agricole și Medicină VeterinarăIon Ionescu de la Braddin Iaşi şi produs de ABplus Events.

Partener: Primăria Municipiului Iaşi

Partener media: Kiss FM

Pentru mai multe detalii despre IETS vă rugăm să accesați siteul www.iets.ro. Urmăriți-ne și pe pagina oficială de Facebook, Iași Educational Trade Show.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.