Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima Conferință Regională de Tineret a avut loc la Iași

0

Prima Conferință Regională de Tineret din țară a avut loc la Iași – Capitala Tineretului din România

În perioada 6-8 septembrie 2019, reprezentanți din partea a 50 de structuri de tineret din județele Iași, Vaslui, Bacău, Suceava, Neamț și Botoșani s-au întâlnit la Iași – Capitala Tineretului din Romania 2019-2020, în cadrul primei Conferințe Regionale de Tineret din țară – „rISeUp Nord-Est”, pentru a pune bazele unei coaliții regionale.

Prima acțiune comună a organizațiilor prezente va fi realizarea unui studiu privind nevoile tinerilor din regiune. Rezultatele vor fi publicate până la sfârșitul anului și vor sta la baza Rezoluției Tinerilor din Regiunea de Nord-Est, obiectivul final fiind influențarea următoarei Strategii naționale în domeniul politicii de tineret. Pentru a întări colaborarea și a se asigura de succesul acțiunilor comune, participanții au decis organizarea Conferinței Regionale de Tineret la fiecare 6 luni, succesiv, în fiecare dintre județele din regiune.

Pe parcursul celor trei zile, invitații au participat la 7 sesiuni de lucru desfășurate în incinta Fab Lab Iași și în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași. De asemenea, reprezentanții organizațiilor de tineret au participat la un tur pietonal ghidat facilitat de echipa Iași Travel.

Evenimentul a fost organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași (FONTIS), în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și cu suportul Consiliului Tineretului din România (CTR). Proiectul „rISeUp Nord-Est” face parte din Programul Start ONG, implementat de Asociația Act for Tomorrow și finanțat de Kaufland România.

Ce s-a întâmplat weekendul trecut la Iași reprezintă realmente un eveniment istoric. Simt că în sfârșit învățăm să rupem barierele și să gândim succesul personal prin prisma celui comun. Chiar dacă toți acești oameni au plecat înapoi la inițiativele și proiectele lor, la noi a rămas energia care va ține motorul pornit. Regiunea noastră e plină de oameni care nu renunță, iar acest lucru va fi și mai valoros în următoarea perioadă, atunci când aceștia vor construi împreună rezultate concrete.”, Mircea Meriacri, Managerul Programului „Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020” și Președintele Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – FONTIS. 

rISeUp Nord-Est este una dintre cele 5 priorități ale Programului „Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020” și s-a născut ca răspuns la lipsa coalizării structurilor de tineret din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est. Misiunea acestei priorități presupune ca resursele Iașului să fie valorificate pentru a coagula factorii schimbării din întreaga zonă, prin implicarea tinerilor și a structurilor de tineret din toată regiunea.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.