Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prevenția e putere: Pantene și Fundația Renașterea se alătură prevenirii afecțiunilor sânilor și colului uterin prin caravana Oferă Putere

0

În luna dedicată conștientizării și prevenției cancerului, Pantene, un brand P&G, și Fundația Renașterea își unesc eforturile și pornesc caravana Oferă Putere – un centru de diagnostic medical mobil care, în toamna aceasta, va oferi femeilor din zone vulnerabile analize medicale gratuite pentru depistarea afecțiunilor sânului și colului uterin. Timp de șapte săptămâni, unitatea mobilă de diagnostic va fi prezentă, pe rând, în localitățile Popești-Leordeni, județul Ilfov, și Vorona, județul Botoșani.

14 octombrie 2020, București: Cancerul de sân și de col uterin sunt cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate în rândul femeilor și cele care fac cele mai multe victime la nivel mondial. În România, rata mortalității este cea mai mare din Europa – lipsa informării, accesul precar la servicii medicale și nivelul de trai ce nu permite controale regulate conduc la diagnosticarea târzie a bolii și la scăderea șanselor de vindecare. Totuși, conform studiilor, în peste 90% din cazuri, un diagnostic aflat la timp poate ajuta la vindecare completă.

Pentru că șansele de vindecare depind foarte mult de momentul diagnosticării, Pantene, un brand P&G, și Fundația Renașterea au pornit caravana Oferă Putere, prin care să informeze asupra importanței prevenției și să ofere acces la controale medicale gratuite cât mai multor femei din România care altfel nu ar fi accesat astfel de servicii ce le pot salva viața.

Prima oprire a caravanei va fi în Popești-Leordeni, unde, în perioada 12-31 octombrie 2020 – femeile vor putea beneficia gratuit de investigații de sân și col uterin: teste Babeș-Papanicolau și mamografii. A doua localitate în care unitatea mobilă se va deplasa este Vorona, județul Botoșani – în perioada 2-28 noiembrie, personalul medical calificat va realiza aceste controale medicale gratuite.

Pe toată durata desfășurării caravanei, vor fi luate toate măsurile necesare pentru asigurarea condițiilor de distanțare socială și siguranță sanitară. Persoanele care își doresc să beneficieze de aceste investigații gratuite, se pot programa la numărul de telefon 0756 713 652.

De cinci ani, Pantene este alături de femeile care se confruntă cu una din cele mai crude boli, cancerul. Am început prin a oferi peruci din păr natural care, pentru pacientele aflate în acest moment dificil al vieții, devin o sursă de încredere în sine, în lupta dusă împotriva cancerului. Știm însă că putem ajuta și mai mult, iar cu acest gând am pornit caravana Oferă Putere, alături de partenerul nostru pe termen lung – Fundația Renașterea”, au spus reprezentanții P&G.

Fundația Renașterea militează de peste 19 ani pentru dreptul femeilor din România la servicii medicale de calitate. Prin campania de Diagnostic Mobil ne dorim să oferim astfel de servicii și femeilor din zonele defavorizate ale țării. În prezent, rata de supraviețuire a femeilor afectate de cancer în țara noastră este cu 20% mai mică decât a femeilor din Belgia (64% vs. 84%). Prin implementarea unor campanii precum aceasta, încercăm să educăm și să informăm femeile despre importanța controlului medical anual și să contribuim, pe cât posibil, la reducerea acestor discrepanțe. Ne bucurăm că prin acest proiect, cu susținerea partenerilor noștri, reușim să oferim în gratuitate, femeilor defavorizate, analizele medicale ce le pot salva viața!” a declarat Mihaela Geoană, Președintele Fundației Renașterea.

Caravana Oferă Putere vine ca o continuare firească a campaniei Oferă Putere. Demarată în 2016 de Pantene, alături Fundația Renașterea, inițiativa își propune să redea cât mai multor femei din România încrederea de care au nevoie în lupta împotriva cancerului. Pe toată durata campaniei, peste 15.000 de codițe din păr natural au fost donate de către persoanele care au decis să se alăture cauzei, iar 560 de peruci din păr natural au fost donate celor care se luptă cu această boală.

Despre Procter & Gamble

P&G deserveşte consumatori oferind unul dintre cele mai puternice portofolii ce include branduri de încredere, de calitate şi superioare precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene® şi Tide®. Comunitatea P&G desfăşoară operaţiuni în aproximativ 70 de ţări din întreaga lume. Vă rugăm să vizitaţi http://www.pg.com pentru noutăţi şi informaţii suplimentare despre P&G şi brandurile sale.

Despre Fundația Renașterea

Fundația Renașterea este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 2001, care a primit statut de Organizație de Utilitate Publică în anul 2007. Misiunea Fundației Renașterea este aceea de a promova importanța prevenției și depistării precoce a cancerului de sân și de col uterin, de a oferi investigații medicale gratuite și suport pacienților oncologici. Fundația Renașterea, prin Unitatea Mobilă de Diagnostic a oferit, pentru 1.870 de femei din 57 localități, 10.317 mamografii, 17.680 teste Papanicolau.

Pentru mai multe informații despre Fundația Renașterea și proiectele pe care le implementează, vă rugăm să accesați https://fundatiarenasterea.ro si https://www.facebook.com/FundatiaRenasterea/

Informații despre investigațiile efectuate în Unitatea de Diagnostic Mobil Renașterea

Mamografia constă în examen radiologic al sânului, realizat de tehnicianul radiolog, pentru depistarea cancerului de sân. Mamografia este interpretată de medicul radiolog și poate arăta modificările apărute la nivelul sânului înainte ca femeia, sau medicul acesteia, să le simtă la palpare. De mamografii pot beneficia femeile care au peste 40 de ani.

Testul Babeș Papanicolau se efectuează pe masa ginecologică si constă în recoltarea, cu ajutorul unei periuțe, a unei probe din colul uterin. Aceasta este prelucrată în laborator, apoi examinată microscopic pentru a se identifica modificările apărute la nivelul celulelor. Existența modificărilor poate indica un stadiu precanceros sau canceros al colului uterin. Această investigație este recomandată tuturor femeilor care și-au început viața sexuală.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.