Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiul Fundaţiei „Horia Hulubei” pe anul 2016 a fost acordat muzeografului Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din cadrul Complexului Muzeal

0

Pentru succesele deosebite obţinute în activitatea ştiinţifică şi educaţională de la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, Comitetul Director al Fundaţiei „Horia Hulubei” a decis acordarea Premiului Fundaţiei „Horia Hulubei” 2016 domnului Ovidiu Tercu, muzeograf în cadrul instituţiei muzeale gălăţene.

Prezent special la Galaţi pentru a înmâna premiul, vicepreşedintele fundaţiei, Victor Bârsan, a declarat următoarele: „Domnul Ovidiu Tercu, prin competenţa şi hărnicia sa, a ridicat Observatorul Astronomic de la Galaţi pe locul opt în Europa şi pe locul 40 în lume, sub aspectul observaţiilor asupra asteroizilor şi cometelor, în urma raportării a peste 1.100 asemenea corpuri cereşti şi a peste 11.000 de poziţii ale acestora. Cu totul remarcabilă este descoperirea mai multor stele variabile, inclusiv a unor stele de tipul Wursae Majoris – binare de contact – care au adus numele Galaţiului în cataloagele de obiecte cereşti, precum şi observarea unor planete din afara sistemului solar, o premieră pentru România”.

De asemenea, membrii fundaţiei au subliniat activitatea educativă desfăşurată de muzeograful Ovidiu Tercu, deschisă către publicul de toate vârstele, dar în special către elevi, care au obţinut la rândul lor rezultate remarcabile în competiţii interne şi internaţionale din domeniul astronomiei.

 

Fundaţia „Horia Hulubei” este o organizaţie non-profit, creată în memoria fizicianului român, cu scopul de a contribui la promovare cercetării din domeniul fizicii. Horia Hulubei (n. 15 noiembrie 1896 – d. 22 noiembrie 1972), a fost un fizician român care a înfiinţat în 1948 Institutul de Fizică, pe care l-a condus timp de 16 ani. Horia Hulubei are nu numai meritul de a fi format generaţii întregi de specialişti în fizica atomică şi nucleară, dar a desfăşurat şi o bogată activitate de cercetare, fiind primul în lume care a obţinut spectre de raze X în gaze, utilizând în acest scop un spectrometru de concepţie proprie.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Telefon: 0236-411898, e-mail: contact@cmsngl.ro

Web: www.cmsngl.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.