Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povestea unei scări de bloc din Galați

0

Mă numesc Marian Maxim și sunt din Galați. Sunt un om simplu care locuiește la bloc. Sunt tot timpul în mișcare și îmi place să fiu provocat.

Sunt șef de scară al unui bloc vechi de 55 de ani, situat în cartierul Țiglina 3. Am vrut să fac mai mult pentru mediul în care trăiesc, astfel că în urmă cu trei ani a început una dintre cele mai mari provocări: modernizarea scării mele de bloc.

Consider că este important să îți placă locul în care trăiești, pentru mine curățenia, ordinea și lucrul bine făcut contează foarte mult, iar expresia „Nu se poate!” nu există. Nu din orgoliu sau mândrie am ales să fac asta, ci pentru că îmi place să vin cu drag acasă, să locuiesc într-un mediu curat și modern. Am avut încredere că fiecare lucru are valoare și fiecare zâmbet primit a contat. Avem puterea de a pune o etichetă frumoasă!

Renovarea unei scări de bloc presupune, în afară de zugrăvirea pereţilor şi refacerea spaţiului de intrare în bloc, schimbarea cutiilor poştale, înlocuirea tâmplăriei vechi din lemn cu una modernă tip termopan şi asigurarea unei iluminări cu costuri reduse. Astfel, facturile lunare pentru curent electric ale blocului s-au redus cu peste 70%.

De curând am finalizat și lucrările de reabilitare a subsolului blocului. Lucrările au constat în refacerea iluminatului, eliminarea pierderilor de apă, curățenie și igienizare. A ieșit foarte bine, chiar mult peste așteptări, pentru că am colaborat atât cu vecinii, cât și cu o echipă de profesioniști!

Cutiile de scrisori au fost și ele recondiționate. Chiar dacă pentru mulți ele par deșuete în era internetului, când comunicarea se face mai mult online, am constatat că oamenii își verifică cutiile cu scrisori la fiecare două-trei zile. Proiectul-pilot, demarat de mine, îl consider o reușită personală și locatarii au fost încântați de rezultatul final.

Fără îndoială că recunoașterea de către Primăria Municipiului Galați a eforturilor comune depuse în cadrul proiectului „Reabilitare și Modernizare Scara de Bloc” a însemnat foarte mult, atât pentru mine, cât și pentru vecinii care s-au implicat.

În 2020, îmi doresc să continui și să devenim un exemplu bun de urmat. Va fi, așadar, un an plin și dificil. Deocamdată, cel mai frumos și sigur lucru pe care îl putem face acum pentru cei dragi nouă este să ne protejăm.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.