Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

«Ploaie» de vizitatori în noaptea de Perseide

0

«Ploaie» de vizitatori în noaptea de Perseide

Perseidele din noaptea de 12 spre 13 august 2014 au atras la Observatorul Astronomic din Galaţi peste 1500 de vizitatori.

      Perseidele sau ploaia de stele căzătoare din noaptea de 12 spre 13 august 2014 au atras peste 1500 de vizitatori la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. Încă de la ora 20, când s-a dat startul „vânătorii” de stele căzătoare, publicul a început să vină în număr mare către muzeu.

      Pe terasa de observaţii astronomice se formaseră cozi… la telescoape ! Organizatorii, pentru a micşora timpul de aşteptare, au scos toate instrumentele astronomice pentru observaţii nocturne din dotare.

      „Chiar dacă vremea nu a fost prea favrabilă în această noapte, publicul a venit în număr mare. Suntem printre puţinele zone unde vizibilitatea cerului este excelentă pentru observarea acestui fenomen astronomic deosebit. Ne bucurăm că, la Galaţi, astronomia are fani reali, nu doar pe Facebook”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din Galaţi.

      Nu doar pe terasa de observaţii astronomice a fost aglomeraţie. Pe spaţiul verde din faţa instituţiei gălăţenii, câteva sute de vizitatori s-au aşezat pe iarbă şi au privit către cer în căutarea stelelor căzătoare. „Trebuie să recunosc că nu doar stelele căzătoare m-au scos din casă în acestă noapte ci şi canicula. Am scăpat şi de căldură şi am văzut şi ceva frumos”, ne-a declarat Marius B., în vârstă de 68 ani, venit la Observatorul Astronomic împreună cu nepoţii. Un grup de tineri au improvizat u n spectacol de muzică la chitară spre deliciul celor prezenţi, îmbinând astfel observaţiile astronomice cu frumuseţea muzicii live.

perseide 1

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.