Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Plantăm fapte bune în România” revine în județul Iași

0

Voluntarii vor împăduri 5 hectare în comuna Bălțați

Plantăm fapte bune în România” continuă seria  acțiunilor din acest an,  în  județul Iași.  La Bălțați, sunt programate, săptămâna aceasta, acțiuni de plantare pe o suprafață de 5 hectare, în continuarea pădurii realizate în 2013.

În zilele de 9 și 10 aprilie, echipa  Plantăm fapte bune în Româniava realiza pregătirea terenului pentru plantarea programată la finalul săptămânii. Intervenția este posibilă cu ajutorul persoanelor private de libertate din Penitenciarul Iași. Sâmbătă, de la ora 9.30, va avea loc acțiunea de plantare a celor 5 hectare de teren, la care vor participa 400 de voluntari.

„Anul acesta continuăm acțiunea începută în 2013, prin plantarea a 25 000 de puieți de glădiță și sălcioară, pe o suprafață de 5 hectare. Ne bucură faptul că  avem din ce în ce mai mulți colaboratori și că inițiativa noastră este apreciată și susținută. Ne impresionează, totodată, și numărul voluntarilor care doresc să se implice și sperăm că, împreună, vom reuși să construim, prin muncă, un loc mai frumos unde să venim cu drag”, a mărturisit Livia Bibire, coodonator Județean Iași.

Plantăm fapte bune în România se bucură de sprijinul Direcției  Silvice Iași, principalul sponsor al acțiunii, care a pus la dispoziția plantatorilor 25 000 de puieți de glădiță și sălcioară. Totodată, ne sunt alături Primăria Comunei Bălțați, Penitenciarul Iași și RATP Iași. Partenerii locali ai evenimentului sunt Asociația Teris, ASAFCI Iasi, ASII, Facultatea de Biologie Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Garda de Mediu Iași, Crucea Roșie și Delphi.

plantam fapte b une in romania 2011

Cei care doresc să se alăture acțiunilor „Plantăm fapte bune în România” din 2014, o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni), scriindu-ne la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Acțiunile de primăvară vor cuprinde acțiuni și în județele Constanța, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.