Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Personajele lui Ion Creangă la Alicante, Spania

0

Muzeul Național al Literaturii Române Iași, cu sprijinul Universității din Alicante, prezintă în Spania expoziția de ilustraţii ale poveştilor şi povestirilor lui Ion Creangă, realizate de Ary Murnu. Vernisajul expoziției „Creangă și personajele sale”, găzduită în Sala Polivalentă din cadrul Muzeului Universității din Alicante, va avea loc marți, 21 februarie 2017, la ora 17:00, în prezența prorectorului Universității, directorului muzeului, profesorilor și a comunității românești.

Ion Creanga si personajele sale -Alicante

Expoziția „Creangă și personajele sale” este organizată în cadrul proiectului „Creangă, călător prin lume”, ce marchează împlinirea a 180 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă și continuă programul „Anul aniversar Ion Creangă”. Expoziția a mai fost itinerată la începutul anului 2017 la Veneția cu sprijinul Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, marcând astfel Ziua Culturii Naționale. Poveştile şi povestirile la care trimit cele peste 50 de ilustraţii de Ary Murnu şi prezentate în cadrul expoziţiei sunt: „Fata babei și fata moșneagului”, „Povestea lui Harap-Alb”, „Dănilă Prepeleac”, „Soacra cu trei nurori”, „Povestea unui om leneș,” „Punguța cu doi bani” și „Prostia omenească”.

Proiectul va include, pe lângă expoziție, și o serie de activități conexe ce se vor derula în același spațiu. Astfel, se vor defășura ateliere și vizite școlare la care vor participa elevi vorbitori de limbile spaniolă și catalană, precum și elevi din cadrul „Școlii de română pentru a doua generație a Migrației” și lecturi ale poveștilor lui Ion Creangă, traduse în limbile spaniolă și catalană la Editura Muzeelor Literare.

Expoziția de la Alicante va putea fi vizitată în perioada 21 februarie – 25 martie 2017. Mai multe infromații se regăsesc pe site-ul www.mua.ua.es , precum și pe pagina Facebook a MNLR Iași.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.