Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Persoanele private de libertate vor îngriji pădurea din Bălțați

0

Proiect realizat de inițiativa Plantăm fapte bune în România

Sâmbătă, 9 august, 40 de persoane private de libertate vor participa la acțiunea de întreținere a pădurii începute în 2013 și continuate în primăvara acestui an, când voluntarii au plantat 11.000 de copăcei în  comuna Bălțați, județul Iași. Efortul voluntarilor a fost susținut și în primăvară de 40 de deținuți care au sădit puieți de salcioară și glădiță.

„Este important că, de fiecare dată, reușim să ducem la bun sfârșit acțiunile propuse, iar eliberarea puieților de ierburi este un proces extrem de important, prin care ajutăm pădurea să crească „, a mărturisit Livia Bibire, coodonator Județean Iași.

Îngrijirea de sâmbătă este susținută de Primăria comunei Bălțați, iar fondurile sunt oferite de Unicredit Tiriak Bank, sponsor principal  în 2014. Pentru reușita deplină a acțiunii, alături de reprezentații locali ai Plantăm fapte bune în România și de persoanele private de libertate, va fi prezent și un inginer al Ocolului Silvic Podu Iloaiei, în vederea realizării unui raport de progres al plantației.

Iasi_Plantare

Plantăm fapte bune în România continuă astfel îngrijirile de vară pentru plantațiile realizate în primăvara acestui an, dar și în anii precenți. Prima pădure îngrijită a fost cea din localitatea Armășești, județul Ialomița. Puieții au fost eliberați de ierburi, cu sprijinul persoanelor private de libertate de la Penitenciarul Slobozia, care au desfășurat o zi de voluntariat. Acțiunile au continuat în localitatea Tăureni, din județul Mureș și în Tigveni, județul Argeș. Mai mult, se au în vedere activități similare în Constanța și Sălaj.

Vă reamintim că Plantăm fapte bune în România s-a bucurat de sprijinul a 1.406 voluntari în primăvara acestui an. Cu ajutorul lor, au fost plantați 54.500 de copăcei în 6 județe (AG, CT, IS, MS, PH și SM). Acțiunile au vizat terenuri cu risc de alunecare, care au alunecat sau agricole degradate.

Cei care își doresc să participe la acțiunile Plantăm fapte bune în România o pot face în toamnă, când sunt programate noi plantări. Adresa la care sunt așteptați  voluntarii este  voluntar@plantamfaptebune.ro .

La nivel național, Plantăm fapte bune în România și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Acțiunile de vară vor cuprinde activități de prașilă (îndepărtarea buruienilor din jurul copăceilor și mobilizarea solului), erbicidare și fertilizare. Acestea vor fi realizate în toate localitățile din cele 10 județe angrenate în inițiativă. În toamnă vom completa plantațiile și vom porni obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 – 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de îngrijire până la reuşita finală cât şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei trei ani de activitate, am mobilizat 11.039 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat 236.700 de copăcei -specii forestiere- pe 62.5 hectare de terenuri publice. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1700 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară.Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.