Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pe 22 noiembrie, vom planta în Ialomița, Iași si Constanța

0

Împreună,  „Plantăm fapte bune în România

Pe 22 noiembrie, vom planta în Ialomița, Iași si Constanța

Plantăm fapte bune în România încheie acțiunile de anul acesta pe 22 noiembrie. Echipele de voluntari vor completa cu puieți zonele împădurite în anii precedenți, în județele Ialomița (169), Iași (145) și Constanța (360).

Sâmbăta aceasta ne vor ajuta instituții precum: primăria comunei Armășești – jud. Ialomița, primăria comunei Bălțați – jud. Iași, Liceul Gheorghe Asachi din Iași, Penitenciarul Iași, Direcția Silvică Iași, primăria comunei Peștera – jud. Constanța. De asemenea vom avea voluntari plantatori de fapte bune din ONG-uri precum: Asociația Montană PATHOS, European Student Network, Asociația TERIS, ASAFCI Iași, USR Iași cât și voluntari din următoarele companii: LS TRAVEL, JTI, Luxoft, CBRE România, Unicredit Țiriac Bank, Mega Image, EUROLINES, Alistar Security, HOLCIM și FISKARS.

plop alb armasesti 2014

La Armășești, voluntarii revin, în al patrulea an consecutiv pentru a completa puieții de plop alb și ulm care nu au trecut testul verii. În total, șase hectare de luncă, cu un sol argilos, sărat și neproductiv, sunt ocupate cu mica pădure plantată și îngrijită din 2011 și până în prezent.

În comuna Bălțați, organizatorii, voluntarii și partenerii vor continua împăduririle pe 2 hectare din totalul 16 alocate acestui proiect, cu puieți de glădiță și sălcioară, pentru a preveni alunecările de teren.

Prin acțiunea din județul Constanța, „Plantăm fapte bune în România” va completa perdeaua forestieră de protecție a drumului de acces în localitate, obiectivul din această toamnă fiind de 2,5. Hectare. Speciile alese sunt sălcioara și glădița , specii care se pretează acestui tip de obiectiv, alese chiar de primarul localității care la rândul său este tehnician silvic. Ne așteptăm ca în cel mult 3 ani de zile această perdea să înceapă să producă efectele scontate, și anume să protejeze localitatea de intemperii, cât și drumului de acces în localitate  împotriva căderilor abundente de zăpadă.

„În acest weekend avem o mobilizare de forțe în trei județe și suntem conștienți că numai așa construim proiecte cu impact mare în comunitate și trezim dorința de implicare a cât  mai multor persoane, chiar și din alte județe decât cele pe care le avem acum” a declarat Liana Buzea, fondatorul „Plantăm fapte bune în România”.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România” și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de terenuri cu probleme (agricol degradat, cu risc de alunecare, cu alunecări produse sau să realizeze perdele forestiere de protecție impotriva viscolelor), cu ajutorul a 3000 de voluntari. Plantarile de primăvară au cuprins acțiuni și în județele Constanța, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, au fost îngrijite plantațiile, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni. Iar pe 22 noiembrie, vom continua acțiunile demarate până în prezent.

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 – 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de îngrijire până la reuşita finală cât şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei trei ani de activitate, am mobilizat 11.039 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat 236.700 de copăcei -specii forestiere- pe 62.5 hectare de terenuri publice. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1700 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară.Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.