Păstrăv cu smântână

1

Retetă Păstrăv cu smântână 

pastrav

Reţeta “Păstrăv cu smântână“face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat la restaurantul “Bucătăraşul cel dibaci” cu sprijinul agenţiei de relaţii publice, Russenart Communications şi este primită de la Pensiunea Liliana, din Campulung Moldovenesc, Judeţul Suceava (Bucovina).

Produsul “Păstrăv cu smântână” poate fi degustat la un preţ promoţional, în perioada 18 – 25 februarie 2013, zilnic, între orele 16 – 21, la restaurantul Bucătăraşul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucureşti (zona P-ţa Unirii – P-ţa Sf. Vineri).

pliant Pastrav r3

Ingrediente:

Păstrăv: 2 buc (300 g)

Smântână: 350 g

Mărar

Tarhon

Sare

Piper

Se şterge bine păstrăvul cu un şervet.

Se pune la fiert smântâna cu sarea, se pune păstrăvul şi se fierbe în jur de 10 minute.

 

Dupa ce s-a fiert se adaugă mărar, tarhon, piper. Se dă un clocot .

Se serveşte cu mămăliguţă.

 

Despre pensiune

Pensiunea LILIANA (proprietar LILIANA TURCEA) este situată la o distanţă de circa 15 km de Suceava, pe traseul DN 17, Suceava – Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc.

Pensiunea oferă turiştilor cazare în 11 camere duble şi 3 foisoare cu gratar şi proţap.

Pensiunea Liliana dispune de 2 livinguri şi de o sală de mese cu o capacitate de 30 de locuri. Bucătăria oferă preparate tradiţionale bucovinene şi pastravi din păstrăvăria proprie.

Fiind o zonă cu o puternica incarcatura culturala, oamenii locului au pastrat portul si traditiile, unul dintre cele mai renumite in zona fiind încondeierea ouălor de Paşte.

Detalii si contact pe www.casaliliana.ro/galerie/ sau pe  www.chefbuzu.com

 

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” este derulat de restaurantul Bucătăraşul cel dibaci şi Russenart
Pensiunile din Bucovina care au pus la dispoziţia proiectului reţete tradiţionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea Liliana şi Pensiunea COLLADA.Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 şi este sprijinit de 40 de parteneri media (televiziuni, publicatii tipărite şi online, bloguri): Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practică, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, Ganduri si bucatareala, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Retete ca la Mama, Reţetele Marianei, România liberă, România pozitivă, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro,Vacanţe la ţară, VideoGuide, WebArt, Woman TV.

Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

 

Facebook

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează