Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Participarea tinerilor la viata publica, rețeaua de ong-uri „Democracy Hub” și transferul de bune practici

0

Participarea tinerilor la viata publica, rețeaua de ong-uri „Democracy Hub” și transferul de bune practici  – subiecte discutate în cadrul vizitei de evaluare din cadrul proiectului „Democracy Builders”

In perioada 13 – 16 octombrie 2014, reprezentanții asociațiilor Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) si Un Zambet Bacau, insotiti de doi participanți la seminarul “Democracy Builders”, au  participat la vizita de evaluare si diseminare a rezultatelor in Letterkenny, Regiunea Donegal, Irlanda.

poza vizita irlanda

In cadrul evenimentelor ce s-au desfasurat pe parcursul a doua zile a fost organizata o masa rotunda in care au fost prezentate materialele rezultate in urma seminarului din luna iulie din Bacau, si anume Ghidul „Participatory Democracy Tools & Skills” si Cercetarea Youth Participation in Bacau (Romania) and Donegal (Irlanda).Similaritities and differences between youth participation, precum si impactul pe care activitatile din cadrul proiectului le-au avut asupra participantilor. Din audienta au facut parte primarul regiunii Donegal, John Campbel, si al orasului Letterkeney, Michael McBride, care au aflat mai multe despre experienta participantilor romani si irlandezi si competentele dobandite in domeniul participarii civice. Prezenta reprezentantilor autoritatilor locale la intalnire a starnit si o dezbatere cu privire la situatia romanilor din regiunea Donegal si a masurilor pentru combaterea stereotipurilor cu care acestia se confrunta.

In cadrul vizitei, cele patru organizatii partenere au stabilit misiunea si viziunea Participatory Democracy Hub, reteaua de ong-uri de tineret de la nivel european care isi propune sa faciliteze contactul dintre asociatiile europene din domeniul democratiei si sa duca la dezvoltarea de noi proiecte pe tema implicarii civice si a transferului de know-how intre acestea.

Vizita a fost un bun prilej si pentru transferul de know-how in domeniul lucratorilor de tineret din partea organizatiei gazda, Donegal Youth Council catre promotorii romani. Acestia au discutat despre importanta lucratorului de tineret in dezvoltarea personala si profesionala  a tinerilor, despre evolutia acestei profesii in Irlanda si in Romania, dar si despre suportul pe care statul irlandez il ofera institutiilor de tineret prin elaborarea de programe in parteneriat cu acestea pe teme precum cele de sanatatea mentala, educatie rutiera, reducerea abandonului scolar etc.

Democracy Builders este un proiect implementat in perioada 1.02.2014 -31.10.2014 de catre Asociatia „Romanian Youth Movement for Democracy” (RYMD) in parteneriat cu Asociatia Un Zambet din Bacau, Donegal Youth Council si Letterkenny Youth Information Center, Irlanda. Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.3. Proiecte pentru Democratie Participativa.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.