„Până hăt de carte!” Campanie de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural

0

Biroul Parlamentar al Senatorului Dan Lungu, alături de parteneri și voluntari, demarează o campanie publică de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural. Este cunoscută lipsa cronică de fonduri pentru achiziții în bibliotecile rurale, ca și scăderea dramatică a numărului de cititori în România de astăzi: în jur de 50 % de populația de peste 16 ani nu a citit nicio carte în ultimul an.

Proiectul „Până hăt de carte!” vizează încurajarea lecturii în ruralul ieșean și îmbunătățirea fondului de carte, apelând la sprijinul comunității.

Afiş campanie - Până hăt de carte!

Astfel, ieșenii sunt invitați să doneze unul sau mai multe volume la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor, volume care vor ajunge la unele dintre cele mai vitregite biblioteci de la țară.

Ieșenii binevoitori pot dona cărți în următoarele locuri:

  • Biroul Parlamentar : Str. Grigore Ureche, Nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;
  • Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;
  • Meru: Bulevardul Carol I, nr. 3;
  • CUIB: Strada Gavriil Musicescu, nr. 14;
  • Teatru FIX: Str. Cuza Vodă, nr. 10;
  • Acaju: Strada Sfântul Sava, nr. 15.

    Totodată, cei care vor să doneze și se află în imposibilitatea de a ajunge la locațiile mai sus menționate ne pot contacta (0725/321 313) și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu.

Până autoritățile vor pune la punct o strategie coerentă și bugetată de revitalizare a culturii în mediul rural și a ruralului prin cultură, cred că astfel de inițiative, fie că vin de la ONG-uri sau din altă parte, sunt foarte utile. Ele reușesc să îmbunătățească doar punctual și relativ situația, însă ne păstrează vie atenția asupra problemei, sensibilizează comunitatea, opinia publică, explorează soluții” a declarat Dan Lungu, senator USR de Iași.

Prin donații, ieșenii au acum ocazia să contribuie la creșterea accesului la carte, volumele fiind desinate să ajungă până în bibliotecile din cele mai îndepărtate sate!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.