Palatul de la Ruginoasa a fost reabilitat!

0

Palatul domnitorului Al. I. Cuza din comuna Ruginoasa (judeţul Iaşi) a fost reabilitat. Lucrările au vizat reconsolidarea, refacerea faţadei, lucrări interioare, schimbarea scării, tâmplăriei, parchetului precum şi lucrări de amenajare la curtea interioară ce are o suprafaţă de 11 hectare – parc dendrologic. Costurile au fost de peste 2,6 milioane de euro, potrivit AGERPRES citaţi de eurourbanism.ro

Palatul din Ruginoasa, construit în 1804 în stil neogotic, de logofătul Alexandru Sturza, funcţionează ca muzeu memorial dedicat domnitorului Al.I.Cuza şi se află în subordinea Complexului Naţional Muzeal Moldova.

Despre Palatul de la Ruginoasa, redam cateva cuvinte de pe wikipedia.org.
În primul deceniu al secolului al XIX-lea, mai exact în anul 1804, logofătul şi marele vistiernic Săndulache Sturdza l-a angajat pe arhitectul vienez Johann Freiwald pentru a construi o reşedinţă luxoasă pe locul vechii case boiereşti a strămoşilor săi. De asemenea, grădinarul german Mehler avea scopul de a amenaja în jurul palatului un parc cu alei străjuite de statui, bănci ascunse în labirinturi de verdeaţă şi chiar un iaz înconjurat de sălcii. Palatul de la Ruginoasa a fost construit de către Freiwald în stil neogotic, propriu arhitecturii civile din Moldova acelor vremuri.

foto wikipedia.org

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează