Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ora Pământului va fi serbată inedit la Bârlad pe 25 martie 2017

0

Sâmbătă, 25 martie 2017,  la ora 20.30, toată omenirea va sărbători în mod simbolic  „Ora Pământului” (Earth Hour), un eveniment organizat cu scopul conştientizării globale despre impactul negativ asupra mediului înconjurător cauzat de consumul exagerat de resurse energetice.

afis_25_martie

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră.                         În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar în 2010 – 4.500 de oraşe din 128 de ţări. La ediția 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour.

Din anul 2013 şi oraşul Bârlad se alătură acestei manifestări, prin iniţiativa echipei de la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” și de la Astroclubul „Perseus” din Bârlad, Județul Vaslui. Cu prilejul evenimentului global „Ora Pământului” organizăm observaţii astronomice în stradă.

Primăria Municipiului Bârlad ne va susţine în această activitate, şi va opri iluminatului public în data de 25 martie 2017, în intervalul orar 20.30 – 21.30.

Observaţiile astronomice din stradă vor avea loc Sâmbătă, 25 martie 2017, între orele 20.30 şi 21.30, în zona parcului „Victor Ion Popa” (la strada principală) din Bârlad, Județul Vaslui.

În cazul în care condiţiile meteo nu vor fi favorabile, o să desfăşurăm activitatea la sediul observatorului astronomic (Str. Republicii nr. 235), cu o prezentare despre impactul activităţilor umane asupra mediului înconjurător.

Informaţii actualizate pentru toate activităţile organizate de Planetariul și Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, Județul Vaslui, le puteți găsi pe website-ul: http://astrobarlad.wordpress.com  şi pe pagina de Facebook: www.facebook.com/astrobarlad

 Website: https://astrobarlad.wordpress.com

Facebook: www.facebook.com/astrobarlad

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.