Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Oameni care au ajutat în caravana „Inimă de Copil” la Galați

1

Pentru mulţi copii, copilăria reprezintă frig, sărăcie şi supărare, dar acest lucru nu înseamnă că nu visează la tot ceea ce îşi doreşte un copil: jucării, dulciuri şi chiar căldură. Părinţii fac tot posibilul să îşi ajute copiii dar nu au întotdeauna suficienţi bani, având nevoie de un ajutor în plus. Caravana de Crăciun organizată în fiecare an de către personalul fundaţiei „Inimă de Copil” şi-a propus să colecteze fonduri de la companii şi oameni din comunitate, să organizeze standuri cu vânzare de produse realizate manual şi să colinde în diferite locaţii publice din oraş (Galați).

Fondurile strânse în caravană sunt destinate continuării programelor organizaţiei pentru anul 2012, pentru a aduce speranţă şi ajutor copiilor săraci, orfani sau bolnavi din zona de sud-est a României. Şi pentru că voluntariatul reprezintă sufletul oricărei acţiuni de strângere de fonduri, în campania din 2011, voluntarii din liceele gălăţene şi-au adus contribuţia (au participat voluntari din următoarele licee: Colegiul Pedagogic „Costache Negri”, Liceul Teoretic „Dunărea”, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Grupul Şcolar Industrial Metalurgic, Grupul Şcolar „Anghel Saligny”, Grupul Şcolar „Sf.Maria”, Colegiul Tehnic „Radu Negru” şi Grupul Şcolar Industrial de Marină.

Cu toţii ne dorim să ajutăm iar voluntarii din liceele gălăţene au înţeles foarte bine acest lucru; astfel, peste 70 de voluntari şi-au dedicat timpul, priceperea şi abilităţile pentru acţiunile de strângere de fonduri din timpul caravanei, participând la vânzarea de produse şi felicitări realizate manual. Tinerii au venit din proprie iniţiativă în locaţiile alese pentru caravană, dorindu-şi din toată inima să ajute fără a se gândi neapărat la o recompensă. Voluntariatul se naşte în inimă, după cum spunea un voluntar din Cluj Napoca iar numărul de voluntari implicaţi este o dovadă clară în ceea ce priveşte dăruirea şi pasiunea cu care lucrează cei care vor să ajute.

Am vorbit despre voluntariat şi despre ce înseamnă să ajuţi fără a urmări neapărat o recompensă. Este important să înţelegem că aceşti copii şi tineri pe care încercăm să îi ajutăm au nevoie de un suport continuu; pentru a putea continua programele organizaţiei şi a reuşi să acoperim cât mai mult din susţinerea necesară, ne-am dorit să atingem şi inimile celor care doresc să facă o faptă bună, prin donaţii. Astfel, compania Den Breejen a oferit o donaţie în valoare de 10.000 de euro.

Echipa tânără şi plină de entuziasm din cadrul companiei a dorit să ofere un sprijin Fundaţiei „Inimă de Copil” iar suma oferită reprezintă o dovadă clară de respect pentru programele organizaţiei. Compania Den Breejen s-a arătat interesată de situaţia serviciilor sociale la nivel local, apreciind efortul depus de personalul Fundaţiei „Inimă de Copil”.

Le mulţumim pentru sponsorizarea generoasă!


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.