Oameni care au ajutat în caravana „Inimă de Copil” la Galați

1

Pentru mulţi copii, copilăria reprezintă frig, sărăcie şi supărare, dar acest lucru nu înseamnă că nu visează la tot ceea ce îşi doreşte un copil: jucării, dulciuri şi chiar căldură. Părinţii fac tot posibilul să îşi ajute copiii dar nu au întotdeauna suficienţi bani, având nevoie de un ajutor în plus. Caravana de Crăciun organizată în fiecare an de către personalul fundaţiei „Inimă de Copil” şi-a propus să colecteze fonduri de la companii şi oameni din comunitate, să organizeze standuri cu vânzare de produse realizate manual şi să colinde în diferite locaţii publice din oraş (Galați).

Fondurile strânse în caravană sunt destinate continuării programelor organizaţiei pentru anul 2012, pentru a aduce speranţă şi ajutor copiilor săraci, orfani sau bolnavi din zona de sud-est a României. Şi pentru că voluntariatul reprezintă sufletul oricărei acţiuni de strângere de fonduri, în campania din 2011, voluntarii din liceele gălăţene şi-au adus contribuţia (au participat voluntari din următoarele licee: Colegiul Pedagogic „Costache Negri”, Liceul Teoretic „Dunărea”, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Grupul Şcolar Industrial Metalurgic, Grupul Şcolar „Anghel Saligny”, Grupul Şcolar „Sf.Maria”, Colegiul Tehnic „Radu Negru” şi Grupul Şcolar Industrial de Marină.

Cu toţii ne dorim să ajutăm iar voluntarii din liceele gălăţene au înţeles foarte bine acest lucru; astfel, peste 70 de voluntari şi-au dedicat timpul, priceperea şi abilităţile pentru acţiunile de strângere de fonduri din timpul caravanei, participând la vânzarea de produse şi felicitări realizate manual. Tinerii au venit din proprie iniţiativă în locaţiile alese pentru caravană, dorindu-şi din toată inima să ajute fără a se gândi neapărat la o recompensă. Voluntariatul se naşte în inimă, după cum spunea un voluntar din Cluj Napoca iar numărul de voluntari implicaţi este o dovadă clară în ceea ce priveşte dăruirea şi pasiunea cu care lucrează cei care vor să ajute.

Am vorbit despre voluntariat şi despre ce înseamnă să ajuţi fără a urmări neapărat o recompensă. Este important să înţelegem că aceşti copii şi tineri pe care încercăm să îi ajutăm au nevoie de un suport continuu; pentru a putea continua programele organizaţiei şi a reuşi să acoperim cât mai mult din susţinerea necesară, ne-am dorit să atingem şi inimile celor care doresc să facă o faptă bună, prin donaţii. Astfel, compania Den Breejen a oferit o donaţie în valoare de 10.000 de euro.

Echipa tânără şi plină de entuziasm din cadrul companiei a dorit să ofere un sprijin Fundaţiei „Inimă de Copil” iar suma oferită reprezintă o dovadă clară de respect pentru programele organizaţiei. Compania Den Breejen s-a arătat interesată de situaţia serviciilor sociale la nivel local, apreciind efortul depus de personalul Fundaţiei „Inimă de Copil”.

Le mulţumim pentru sponsorizarea generoasă!


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.