O firmă din Iași a creat WhisperMe, o aplicație care te învață să citești pe buze

0

Codefy Software, o firmă de programare și web development din Iași au creat WhisperMe – o aplicație pentru smartphones care te invață să citești pe buze în timp ce te joci.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Cititul pe buze nu este doar doar o activitate distractivă – uneori poate reprezenta o abilitate care îți poate fi de ajutor. De acest lucru și-au dat seama o echipă de programatori din Iași care au creat o aplicație dedicată cititului pe buze.

Am discutat cu fondatorii Codefy și WhisperMe despre noua lor aplicație pentru a afla cum funcționează.

Ce este WhisperMe?

WhisperMe este un mod distractiv de a-ți îmbunătăți vocabularul și de a învăța o abilitate nouă. Unică pe piață în momentul de față, aplicația are două versiuni – una în română cât și una în engleză.

Tot ce ai de făcut este să ghicești cuvântul pe care un o domnișoară model îl pronunță. Poți viziona cuvântul de câte ori este nevoie până când găsești răspunsul corect. Fiecare răspuns corect este răsplătit, în funcție de complexitate, cu un număr de credite.

În cazul în care rămâi blocat, aplicația îți poate oferi trei tipuri de indicii: unul care îți dezvăluie tot cuvântul, unul care îți sugerează prima literă sau un indiciu despre numărul de litere pe care cuvântul îl are.

Fiecare indiciu costă așa că va trebui să gestionezi cu atenția creditele primite.

Cum a venit ideea unei aplicații care te învață să citești pe buze?

Ideea aplicației a pornit de la viralul Whisper Challenge mediatizat de The Tonight Show cu Jimmy Fallon.

Am remarcat că fenomenul i-a amploare în mediul online, în special pe YouTube unde utilizatorii postau filmulețe cu ei pentru a se juca cu cei apropiați. Această metodă, deși distractivă ridica câteva probleme pentru cei care voiai să se joace. Așa că am decis că noi putem face o variantă mai simplă.

Cât timp a durat producția ei?

Aplicația a fost dezvoltată inițial în aproximativ 2 luni de zile, prima versiune fiind disponibilă pe AppStore. În scurt timp, s-a finalizat și versiunea pe Android. În urma feedback-ului primit de la utilizatori, am adăugat diferite funcționalități menite să ușureze procesul de citire pe buze și să sporească entuziasmul.

Aplicația este construită în jurul unui server ce răspunde la diferite request-uri, informațiile fiind salvate într-o bază de date pentru a putea personaliza aplicația în funcție de utilizator.

Care au fost principalele provocări?

Cele mai proeminente provocări au fost de natură tehnică dar și de natură umană.

În primul rând, ne-am dorit să oferim o experiență cât mai autentică deoarece studiile ne-au indicat că este mult mai ușor să citești pe buze în limba maternă. Așadar, pentru varianta în engleză a trebuit să apelăm la serviciile unei persoane native din New York cu o dicție impecabilă. Aceasta ne-a ajutat să înregistrăm video-urile și să eliminăm orice potențial risc.

În al doilea rând, un impediment de natură tehnică a fost faptul că am dorit încărcarea video-urile pe device într-un timp cât mai scurt, indiferent de poziția pe glob a utilizatorului. Iar pentru aceasta a trebuit să le încărcăm de pe un server special.

Cui se adresează software-ul creat, la ce tip de utilizatori vă așteptați?

Aplicația este adresată tuturor celor care doresc să-și îmbunătățească vocabularul și celor care doresc să dezvolte abilități de citit pe buze.

Este de asemenea o oportunitate de relaxare în timpul liber.

Pe ce sisteme va funcționa și cum o putem descărca?

Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată din magazinele Play Store şi App Store.

Care este experiența de utilizare și cât de ușor poate fi folosită?

Ne-am dorit să creem mai mult decât un alt joc pentru smartphone. Ne-am gândit că cei care experimentează WhisperMe pot exersa și perfecționa un skill nou care s-ar putea dovedi folositor în viitor. Am mizat pe interesul și abilitatea oamenilor de a învăța lucruri noi într-un mod distractiv iar până acum putem spune că a avut succes.

Este foarte simplu de folosit – utilizatorul poate viziona un tutorial în care este îi este explicat modul în care funcționează aplicația. Poate opta pentru limba de preferintă astfel încât experiența să fie completă.

De asemenea, încurajăm utilizatorii să ofere feedback oricând pentru a putea să îmbunătățim constant aplicația.

Pe ce sisteme funcționează și cât costă?

Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată din magazinele Play Store şi App Store.

Aplicația are aproximativ 5000 de download-uri, majoritatea utilizatorilor fiind din Statele Unite, România și Brazilia.
Instalarea aplicației este gratis. Însă dorim să oferim o experiență completă și plăcută și de aceea oferim utilizatorilor posibilitatea de a cumpăra pachete de “coins” cu ajutorul cărora pot primi indicii în cazul în care rămân în impas.

Avem setate “push notifications” care îi reamintesc utilizatorului să joace și să încerce și să treacă la următorul nivel.

App_Icon-01

Care sunt perspectivele în viitorul apropiat? Ce estimări de download-uri aveți în România?

Pe viitor ne dorim integrarea a mai multor limbi, momentan aceasta fiind disponibilă doar vorbitorilor de limba română și engleză.

În România sunt 1000 de oameni care folosesc aplicația zilnic și în mod evident acest lucru ne încurajează să aducem noi funcționalități.

WhisperMe poate fi downloadat din Play Store și App Store.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.