Nu lăsa pe mâine ce poţi recicla chiar azi – caravana Guerilla Verde ajunge şi în oraşul tău

0

Caravana Guerilla Verde îşi continuă traseul în ţară. După Bacău, a venit rândul ploieştenilor să afle cum pot colecta mai uşor bateriile şi dozele de aluminiu.  Pe 13 şi 14 martie, elevii de la Şcoala de Arte şi Meserii “Toma Caragiu” şi Colegiile Naţionale: “Mihai Viteazul”, “Nichita Stănescu”, “Jean Monnet”, “Toma Socolescu” şi “Al. I. Cuza” au beneficiat de toate informaţiile de care au nevoie pentru a fi determinaţi să aibă un comportament eco.

 Bacau

Avertizările asupra efectelor negative pe care substanţele din baterii şi acumulatori le au asupra noastra – mercur,

plumb, nichel, cadmiu, litiu pot provoca alergii, sterilitate, pierderi de memorie, boli de inima, cancer – au avut efect asupra elevilor. După succesul de la Bacău, unde sălile de proiecţii au fost neîncăpătoare, organizatorii au avut aceeaşi surpriză plăcută şi la Ploieşti. Pe lângă instituţiile de învaţamânt deja înscrise în program, organizatorii au primit multe alte cereri, în special din mediul rural, de a implementa proiectul şi în alte unităţi de învătământ.

”Abia acum, în alt treilea  an de la lansarea conceptului Guerilla Verde , putem spune că ne-am recuperat ”investiţia”.  Spun asta pentru că astăzi înregistrăm un număr impresionant de solicitări venite din partea şcolilor din toată ţara pentru a organiza evenimentele Guerilla Verde în oraşul lor. Numai din Iaşi, de exemplu, avem peste 19 astfel de solicitări venite, majoritatea, din mediul rural. O altă surpriză este faptul că deja ecologia nu mai are vârstă, grădiniţele făcând, de asemenea, parte din lista gazdelor noastre.”             

Ca şi la ediţiile anterioare, toate activitățile desfășurate în cadul proiectului vizează atât latura informativ-educativă cît și componenta practică, aceea de colectare selectivă a dozelor de aluminiu şi a bateriilor  în containerele puse la dispoziție de Asociaţia ECOTIC şi ECOTIC BAT şi Asociaţia Non-Profit Alucro, prin campania EveryCanCounts.

Programul proiecţiilor este disponibil pe site-ul www.guerillaverde.ro.

Program proiecţii Guerilla Verde – ediţia a VIII-a:

Focşani, 19 martie 2013

11.00 – Şcoala ,,Nicolae Iorga”

13.30 – Liceului Pedagogic ”Spiru Haret”

15.30 – Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”

 

Buzău, 28 martie 2013

9.30 – Grădiniţa cu program Prelungit Nr. 6

11.30 – Liceul Tehnologic „Henri Coandă”

13.30 – Liceul Teoretic „Al. Marghiloman”

 

Iaşi, 01 aprilie 2013

10.30 – Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii

12.30 – Şcoala Gimnazială „Veronica Micle”

14.30 – Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare”

 

Bucureşti, 04 şi 05 aprilie 2013

04 aprilie, ora 15.00  – „Tehnic Club”

05 aprilie, ora 14.00 – Sediul Central al Bibliotecii Metropolitane

AFIS A3 Guerilla_ed 8_martie

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează