Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nu lăsa pe mâine ce poţi recicla chiar azi – caravana Guerilla Verde ajunge şi în oraşul tău

0

Caravana Guerilla Verde îşi continuă traseul în ţară. După Bacău, a venit rândul ploieştenilor să afle cum pot colecta mai uşor bateriile şi dozele de aluminiu.  Pe 13 şi 14 martie, elevii de la Şcoala de Arte şi Meserii “Toma Caragiu” şi Colegiile Naţionale: “Mihai Viteazul”, “Nichita Stănescu”, “Jean Monnet”, “Toma Socolescu” şi “Al. I. Cuza” au beneficiat de toate informaţiile de care au nevoie pentru a fi determinaţi să aibă un comportament eco.

 Bacau

Avertizările asupra efectelor negative pe care substanţele din baterii şi acumulatori le au asupra noastra – mercur,

plumb, nichel, cadmiu, litiu pot provoca alergii, sterilitate, pierderi de memorie, boli de inima, cancer – au avut efect asupra elevilor. După succesul de la Bacău, unde sălile de proiecţii au fost neîncăpătoare, organizatorii au avut aceeaşi surpriză plăcută şi la Ploieşti. Pe lângă instituţiile de învaţamânt deja înscrise în program, organizatorii au primit multe alte cereri, în special din mediul rural, de a implementa proiectul şi în alte unităţi de învătământ.

”Abia acum, în alt treilea  an de la lansarea conceptului Guerilla Verde , putem spune că ne-am recuperat ”investiţia”.  Spun asta pentru că astăzi înregistrăm un număr impresionant de solicitări venite din partea şcolilor din toată ţara pentru a organiza evenimentele Guerilla Verde în oraşul lor. Numai din Iaşi, de exemplu, avem peste 19 astfel de solicitări venite, majoritatea, din mediul rural. O altă surpriză este faptul că deja ecologia nu mai are vârstă, grădiniţele făcând, de asemenea, parte din lista gazdelor noastre.”             

Ca şi la ediţiile anterioare, toate activitățile desfășurate în cadul proiectului vizează atât latura informativ-educativă cît și componenta practică, aceea de colectare selectivă a dozelor de aluminiu şi a bateriilor  în containerele puse la dispoziție de Asociaţia ECOTIC şi ECOTIC BAT şi Asociaţia Non-Profit Alucro, prin campania EveryCanCounts.

Programul proiecţiilor este disponibil pe site-ul www.guerillaverde.ro.

Program proiecţii Guerilla Verde – ediţia a VIII-a:

Focşani, 19 martie 2013

11.00 – Şcoala ,,Nicolae Iorga”

13.30 – Liceului Pedagogic ”Spiru Haret”

15.30 – Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”

 

Buzău, 28 martie 2013

9.30 – Grădiniţa cu program Prelungit Nr. 6

11.30 – Liceul Tehnologic „Henri Coandă”

13.30 – Liceul Teoretic „Al. Marghiloman”

 

Iaşi, 01 aprilie 2013

10.30 – Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii

12.30 – Şcoala Gimnazială „Veronica Micle”

14.30 – Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare”

 

Bucureşti, 04 şi 05 aprilie 2013

04 aprilie, ora 15.00  – „Tehnic Club”

05 aprilie, ora 14.00 – Sediul Central al Bibliotecii Metropolitane

AFIS A3 Guerilla_ed 8_martie

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.