Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nopţi de Perseide, adica „ploaie de stele” 11-12-13 august 2012

0

Nopţi de Perseide

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Observator astronomic – Terasa de observaţii astronomice, 11 – 12 august 2012, orele 20.00 – 05.00; 12 – 13 august 2012, orele 20.00 – 05.00

Începând de sâmbătă, 11 august 2012, cu începere de la ora 20.00, Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va organiza o serie de observaţii astronomice cu ocazia unui fenomen astronomic deosebit, Perseidele sau ploaia de stele căzătoare. Anul acesta observaţiile astronomice se vor desfăşura sub titulatura de NOPŢI DE PERSEIDE, organizatorii oferind publicului posibilitatea de a vedea stelele căzătoare în două nopţi consecutive. Programul pentru Nopţile de Perseide dela Complexul Muzealde Ştiinţele Naturii Galaţi va fi următoarul:

–          11 – 12 august 2012 Orele 20.00 05.00;

–          12 – 13 august 2012 – Orele 20.00 – 05.00. 

Observatorul astronomic şi terasa de observaţii astronomice din cadrul muzeului gălăţean vor fi pregătite să-i întâmpine pe iubitorii de astronomie cu toate echipamentele moderne specifice din dotare. Pe lângă observarea stelelor căzătoare, publicul este aşteptat să privească prin telescop diverse obiecte de deep-sky, stele duble, planete, etc. De asemenea, în Sala de programe educative şi activităţi interactive a Observatorului Astronomic publicul va putea viziona filme documentare de astronomie.

         „Perseidele sunt un curent de meteori care poate fi observat în fiecare an. Pentru aceasta trebuie ca radiantul meteorilor să fie deasupra orizontului. Radiantul este locul de pe bolta cerească din care se revarsă fluxul de meteori şi care este încă cazul Perseidelor constelaţia Perseu. În mod tradiţional curenţi de meteori sunt numiţi în funcţie de constelaţia în care se află radiantul. Corpurile meteorice sunt resturi de comete, care s-au împrăştiat în timp de–a lungul traiectoriei cometei care le–a produs. O asemenea concentraţie de resturi de cometa, care de fapt sunt particule de praf, sunt numite curenţi de meteorici. Când Pământul întâlneşte un asemenea curent, au loc adevarate „ploi de stele”. Fenomenul luminos, meteorul, caracteristic oricărui corp meteoric ce pătrunde în atmosfera terestră, se datoreşte arderii şi volatilizării complete a corpului prin frecare cu păturile superioare ale atmosferei”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic.

Accesul publiculuila Nopţile de Perseide se va face începând cu ora 20.00 doar pe la poarta dinspre punctul Trecere BAC. Biletul de intrarela Observatorul Astronomiccostă 3 RON, pentru adulţi şi copii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.