Nopţi de Perseide, adica „ploaie de stele” 11-12-13 august 2012

0

Nopţi de Perseide

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Observator astronomic – Terasa de observaţii astronomice, 11 – 12 august 2012, orele 20.00 – 05.00; 12 – 13 august 2012, orele 20.00 – 05.00

Începând de sâmbătă, 11 august 2012, cu începere de la ora 20.00, Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va organiza o serie de observaţii astronomice cu ocazia unui fenomen astronomic deosebit, Perseidele sau ploaia de stele căzătoare. Anul acesta observaţiile astronomice se vor desfăşura sub titulatura de NOPŢI DE PERSEIDE, organizatorii oferind publicului posibilitatea de a vedea stelele căzătoare în două nopţi consecutive. Programul pentru Nopţile de Perseide dela Complexul Muzealde Ştiinţele Naturii Galaţi va fi următoarul:

–          11 – 12 august 2012 Orele 20.00 05.00;

–          12 – 13 august 2012 – Orele 20.00 – 05.00. 

Observatorul astronomic şi terasa de observaţii astronomice din cadrul muzeului gălăţean vor fi pregătite să-i întâmpine pe iubitorii de astronomie cu toate echipamentele moderne specifice din dotare. Pe lângă observarea stelelor căzătoare, publicul este aşteptat să privească prin telescop diverse obiecte de deep-sky, stele duble, planete, etc. De asemenea, în Sala de programe educative şi activităţi interactive a Observatorului Astronomic publicul va putea viziona filme documentare de astronomie.

         „Perseidele sunt un curent de meteori care poate fi observat în fiecare an. Pentru aceasta trebuie ca radiantul meteorilor să fie deasupra orizontului. Radiantul este locul de pe bolta cerească din care se revarsă fluxul de meteori şi care este încă cazul Perseidelor constelaţia Perseu. În mod tradiţional curenţi de meteori sunt numiţi în funcţie de constelaţia în care se află radiantul. Corpurile meteorice sunt resturi de comete, care s-au împrăştiat în timp de–a lungul traiectoriei cometei care le–a produs. O asemenea concentraţie de resturi de cometa, care de fapt sunt particule de praf, sunt numite curenţi de meteorici. Când Pământul întâlneşte un asemenea curent, au loc adevarate „ploi de stele”. Fenomenul luminos, meteorul, caracteristic oricărui corp meteoric ce pătrunde în atmosfera terestră, se datoreşte arderii şi volatilizării complete a corpului prin frecare cu păturile superioare ale atmosferei”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic.

Accesul publiculuila Nopţile de Perseide se va face începând cu ora 20.00 doar pe la poarta dinspre punctul Trecere BAC. Biletul de intrarela Observatorul Astronomiccostă 3 RON, pentru adulţi şi copii.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează