Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nominalizează proiecte la Gala Tinerilor din Mediul Rural până pe 30 august

0

Organizațiile nonprofit, instituțiile (școli, primării) și tinerii din grupurile de inițiativă care activează în comunele și satele românești pot nominaliza la Gala Tinerilor din Mediul Rural, până pe 30 august 2019, proiecte și activități adresate tinerilor.

Gala Tinerilor din Mediul Rural va avea loc la Bacău, pe 7 septembrie 2019, în ulima zi de activitate din cadrul primei ediții a Summitului Tinerilor din Mediul Rural, unde vor participa peste 70 de tineri și reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor implicate în reprezentarea tinerilor din mediul rural la nivel local, regional sau național. Gala își propune să aducă în atenția publicului poveștile de succes din satele românești și să recunoască implicarea locală în dezvoltarea tinerilor din mediul rural în domenii precum educație, cultură, voluntariat și democrație participativă/politici de tineret, și a eforturilor de a crea contexte de învățare și de a dezvolta noi oportunități pentru tinerii din rural.

Proiectele pot fi nominalizate prin descarcarea (http://bit.ly/2YQ5d4E ), completarea și trimiterea Formularului de candidatură la adresa satuleuropeandetineret@gmail.com. Mai multe informații despre cum poți înscrie un proiect la Gala Tinerilor din Mediul Rural pot fi accesate aici: http://bit.ly/2Z5qUcs . Te rugăm să citești cu atenție toate informațiile, iar dacă totuși mai ai întrebări sau nelămuriri ne poți scrie la adresa de email de mai sus. Evenimentul va avea loc într-un cadru prietenos și relaxat, la Hotel Dumbrava ****, cheltuielile de participare fiind acoperite de către organizatori pentru un reprezentant/proiect finalist (mai multe detalii organizatorice vor fi transmise ulterior prin email).

Contextul în care a apărut Gala Tinerilor din Mediul Rural și Summitul Tinerilor din Mediul Rural

Gala Tinerilor din Mediul Rural și Summitul Tinerilor din Mediul Rural sunt evenimente organizate în cadrul programului European Youth Village. Realizat cu sprijinul Erasmus+, programul a fost dezvoltat și implementat în 2019, în 4 comune din 4 județe, de către Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA în județul Bacău, GO FREE – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile în județul Cluj, Asociația Curba de Cultură în județul Prahova și Asociația pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere DEIS în județul Maramureș. European Youth Village este un program pilot care s-a născut din dorința de a dezvolta sectorul de tineret din mediul rural și oportunitățile de implicare pentru tineri.

Pot participa mai mulți tineri implicați în proiectele nominalizate la Gala Tinerilor din Mediul Rural?

Dacă doriți să implicați mai mulți tineri în evenimentele de la Bacău, este nevoie ca aceștia să se înscrie ca participanți la Summitul Tinerilor din Mediul Rural, până la data de august 2019, la ora 23:59. Formularul poate fi completat online aici https://forms.gle/pVxnKSa7PJTZczFL8 . Pentru participanții care se înscriu la Summit am pregătit un document cu detalii despre eveniment, inclusiv agenda și aspecte logistice, disponbil aici http://bit.ly/2MvZgTW . Implicarea în activitățile din cadrul Summitului, pe tot parcursul evenimentului, este obligatorie pentru cei care se înscriu ca participanți. Organizatorii acoperă masa și cazarea pentru participanții selectați la Summit, iar transportul fiind acoperit de fiecare participant în parte. Avem și un eveniment creat pe Facebook aici https://www.facebook.com/events/379297396114454/ .

Știm la ce te gândești, vom fi acolo o mare comunitate de oameni cu gânduri de bine, implicați în trasformarea satelor românești pentru tineri! Așteptăm să te întâlnim și să celebrăm împreună #SatulEuropeanDeTineret!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.