Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noaptea Muzeelor și la Galați

0

20 mai 2017 – NOAPTEA MUZEELOR

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

În noaptea de 20 spre 20 mai 2017, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va marca, alături de mai multe instituţii de cultură din România şi Europa, acţiunea intitulată sugestiv „Noaptea Muzeelor”, manifestare al cărei scop este acela de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecţiile muzeelor în atmosfera nopţii. Astfel, muzeul va fi deschis între orele 18.00 – 02.00, intrarea fiind gratuită pentru toţi vizitatorii în acest interval.

Intrarea publicului în „Noaptea Muzeelor” se va face doar pe poarta dinspre punctul de trecere BAC, în intervalul 18.00 – 01.30.  Gratuitatea de vizitare se aplică doar la expoziţiile proprii ale muzeului.

afis Noaptea Muzeelor 2017 A3

Gălăţenii, şi nu numai, amatori de cultură şi ştiinţă, pot redescoperi la muzeul gălăţean, în Noaptea Muzeelor, următoarele expoziţii: „Arii protejate din judeţul Galaţi”, „Păsări fără secrete”, „Feeria cristalelor”, „Cum să fii entomolog” şi „Exponatul lunii – Fragmente fosilizate de mamut lânos (molar şi femur)”. De asemenea, Acvariul din cadrul muzeului îi aşteaptă pe toţi vizitatorii să intre în minunata lume a peştilor, unde vor putea vedea expoziţiile permanente „Ihtiofauna bazinului hidrografic al cursului inferior al Dunării”, „Ihtiofauna recifelor de corali”, „Ihtiofauna dulcicolă tropicală”, precum şi expoziţiile temporare „Fosile vii – crabul potcoavă” şi „Coelacanthul – mesagerul unei lumi dispărute”. Observatorul astronomic aşteaptă publicul pe Terasa de observaţii astronomice, între orele 21.00 – 02.00, unde sunt pregătite toate instrumentele pentru observaţiile astronomice de noapte, doar dacă vremea va fi bună şi va permite acest lucru. La Planetariu muzeului, vizitatorii sunt invitaţi să vizioneze proiecţia multimedia „În căutarea altor lumi. Călătorie prin Sistemul Solar”, după următorul program: 20:00, 21:00, 22:00, 23:00, 00:00, 01:00. Tot în cadrul Observatorul Astronomic mai pot fi vizitate expoziţiile permanente „Descoperă singur Universul”, „Sistemul solar” şi fotoexpoziţia „O scurtă incursiune prin Univers”.

„Noaptea muzeelor” a fost iniţiată în 2005 la propunerea lui Donnedieu de Vabres, atunci ministru al Culturii şi Comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Telefon: 0236-411898, e-mail: contact@cmsngl.ro

Web: www.cmsngl.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.