Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

NOAPTEA MUZEELOR @Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

0

În noaptea de 21 spre 22 mai 2016, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va marca, alături de mai multe instituţii de cultură din România şi Europa, acţiunea intitulată sugestiv „Noaptea Muzeelor”, manifestare al cărei scop este acela de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecţiile muzeelor în atmosfera nopţii. Astfel, muzeul va fi deschis între orele 18.00 – 02.00, intrarea fiind gratuită pentru toţi vizitatorii în acest interval.

DSC_0616

Intrarea publicului în „Noaptea Muzeelor” se va face doar pe poarta dinspre punctul de trecere BAC, în intervalul 18.00 – 01.30. Gratuitatea de vizitare se aplică doar la expoziţiile proprii ale muzeului.

Gălăţenii, şi nu numai, amatori de cultură şi ştiinţă, pot redescoperi la muzeul gălăţean, în Noaptea Muzeelor, următoarele expoziţii: „Africa”, „Lumea Insectelor”, „Aero Galaţi”, „Diversitatea mineralelor” şi „Exponatul lunii – Stele de mare”. De asemenea, Acvariul din cadrul muzeului îi aşteaptă pe toţi vizitatorii să intre în minunata lume a peştilor, unde vor putea vedea şi expoziţiile „Coelacanthul – mesagerul unei lumi dispărute” şi „Evoluţie şi adaptare în lumea peştilor”. Publicul va avea ocazia să intre şi în spaţiul tehnologic al acestei secţii, mai bine spus în „scena din spatele scenei”, unde vor intra în contact cu zona de „culise” a acvariilor, ea însăşi o expoziţie prin dotări şi destinaţie. Observatorul astronomic aşteaptă publicul pe Terasa de observaţii astronomice, între orele 21.00 – 02.00, unde sunt pregătite toate instrumentele pentru observaţiile astronomice de noapte, doar dacă vremea va fi bună şi va permite acest lucru. La Planetariu muzeului, vizitatorii sunt invitaţi să vizioneze spectacolul „Planete”, după următorul program: 20.00, 21.00, 22.00, 23.00, 00.00, 01.00.

„Noaptea muzeelor” a fost iniţiată în 2005 la propunerea lui Donnedieu de Vabres, atunci ministru al Culturii şi Comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.