Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noaptea alba (si ieseana) a creatorilor si designerilor de produs

0

In data de 11 octombrie 2014 de la ora 19.00 pana la 04.00, Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, proiect al Asociatiei Atelierul de Creatie se muta in Iasi, la Teatru Fix si mai exact pe str. Cuza Voda, nr. 10. Curatoarele proiectului, Mihaela Ion și Teodora Vladescu pregatesc o expozitie cocheta cu mai mult de 50 de produse realizate de 12 creatori si designeri romani. La aceasta expozitie cu intrare libera adaugam concerte live si o brosura trilingva, gata a fi rasfoita.

Produsul de autor a spart bariera artei contemporane si a capatat statutul de obiect de arta. Schimbarea se simte in aerul iesean, asa ca te invitam pe 11 octombrie la Teatru Fix pentru a lua parte la cel mai mare eveniment cu produse de autor made in Ro. Cu alte cuvinte te asteptam la Noaptea alba  a creatorilor si designerilor de produs pentru a fi la curent cu cele mai noi trenduri in materie de bijuterie contemporana, design vestimentar si creatii de autor. Accentul in cadrul acestei editii a  Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs, la fel ca si in celelalte editii deja organizate, este pus pe imbinarea armonioasa intre valorile culturale nationale si noile tehnici de realizare a unui obiect. Noptile albe ale creatorilor si designerilor de produs sunt un melanj bine definit intre designerii de produs consacrati si cei debutanti.

POSTER NACD2014 Iasi

Vor expune designerii si creatorii de produs: PrintUnique, Jasmine FeltArt, Ionut Tima, Ziurel, Transformator, DLaura’s Art, Mona Dragusanu- Atelier handmade, Upside Down, Push Design, DecoBox, Wood Be Nice si Claudia Tame.

De asemenea, sase bloggeri vor prezenta in timp real detalii despre Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia de Iasi, asa ca urmareste-le activatatea online. Folositi haștagul #blanchenuit pentru a  fi la curent cu noutatile acestui eveniment.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/146778692159225/

Scopul proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este de a aduce alaturi designerii si creatorii de produs din Romania. Este un proiect curajos, realizat de o echipa pe masura, ce crede in comunitatea designerilor si creatorilor de produs din Romania. Editia de anul acesta a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs, finantata de Administratia Fondului Cultural National se va desfasura in lunile septembrie-octombrie in trei orase din Romania: Bucuresti (20 septembrie), Iasi la Teatrul Fix (11 octombrie) si Cluj- Napoca la Centrul de Cultura Urbana “Casino” (25 octombrie).

Despre Asociatia Atelierul de Creatie:

Asociatia Atelierul de Creatie a fost creata in anul 2011 cu scopul de a sustine si promova in mod constant valorile contemporane culturale romanesti cu implicatii directe in industria creativa a designului de produs. Promovam educatia culturala prin evenimentele de profil organizate, punem accentul pe simbioza traditional- contemporan, si incurajam mobilitatea culturala a ideilor chic. In calitate de parteneri media am participat la diferite evenimente de autor in straintate: : Targul international de produse de autor Frankfurt Messe, DaWanda Designmarkt, Tendence Messe Frankfurt, Handwerk & Design 2014 Munchen.

Am creat si proiectul Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro si http://events.revista-atelierul.ro/), singura revista dedicata designerilor si creatorilor de produs din Romania cu un content bine targetat de peste 1.700 de articol. Pe www.revista-atelierul.ro si http://events.revista-atelierul.ro/ prezentam interviuri cu designerii din Ro si din strainatate, sfaturi de marketing si promovam evenimentele de profil. Avem peste 50 de voluntari in cadrul asociatiei, am initiat peste 20 de proiecte dedicate designerilor de produs in diferite orase din Romania si suntem parteneri viabili pentru orice eveniment cultural de profil. In patru ani de activitate am publicat peste 10 reviste in format online si din 2012, suntem co-organizatorii targului de produse LaBazar al festivalului urban Femei pe Matasari.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.