MOINESTI: Filmul, muzica și teatrul își dau întâlnire la FILMOFEST 2015

0

Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă în parteneriat cu Primăria Municipiului Moinești organizează în perioada 17 – 19 iulie prima ediție a festivalului de film, muzică și teatru în aer liber la Moinești – FILMOFEST 2015 – aducând în atenția tuturor, pentru început, două producții cinematografice și o piesă de teatru neconvențională.

Primul eveniment de acest gen la Moinești, FILMOFEST este construit în jurul conceptului de integrare a artelor cinematografice, muzicale și teatrale în locații inedite, în aer liber, în principal în Parcul Băi, unul dintre cele mai populare repere de relaxare ale Moineștiului.

afis AICR Moinesti FilMoFest 2015

Scopul evenimentului este extinderea ofertei culturale regionale printr-un concept nou, acela de “educație, cultură și artă în aer liber” și prin organizarea mai multor activități culturale și non-formale timp de trei zile, între 17 și 19 iulie, sub egida Festivalului de Film, Muzică și Teatru în aer liber la Moinești. Accentul este pus pe colaborare, comunicare, întâlnire, schimb de experiență și de idei, cultură urban-recreativă.

De aceea, programul fiecărei zile de festival conține momente cu audiții de muzică în aer liber în parcurile municipale, degustări de ceaiuri, sucuri și siropuri pe esplanada centrală Tudor Vladimirescu, concursuri ad-hoc interactive, fiecare seară a festivalului urmând a fi încheiată cu mult așteptatele proiecții de filme și spectacolul de teatru neconvențional din Parcul Băi.

Astfel, seara de vineri, 17 iulie este adjudecată de producția britanică „Computerul vechi de 2000 de ani: Mecanismul de la Antikythera”, în regia lui Michael Becham. Sâmbătă seara, pe 18 iulie, elevi din trupa de teatru a Liceului Teoretic Spiru Haret Moinești, vor juca în piesa „Capul lui Moțoc” de Horia Gârbea, sub îndrumarea d-nei profesor Adriana Căzănel. Iar duminică, 19 iulie, se va difuza „Aferim!”, cea mai apreciată peliculă românească a anului, regizată de Radu Jude, film premiat anul acesta la Festivalul de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie.

„Ne-am gândit să organizăm festivalul FilMoFest pentru că ne propunem ca mereu să venim cu ceva nou și plăcut pentru orașul în care locuim. Ne dorim ca acesta să fie cel mai recreativ proiect al Asociației și să continuăm în acelaşi ton și anul viitor. Conceptul principal al FilMoFest, de cinematograf în aer liber, este unul care îndeplinește o dorință mai veche a localnicilor și suntem siguri că programul pe care l-am pregătit va aduce în Parcul Băi mulţi spectatori care să se bucure de filme bune și de atmosfera specială.”, a declarat Anca BALABAN, Project Manager al Festivalului FilMoFest 2015.

Alte informații şi programul detaliat le găsiţi pe pagina web a evenimentului: initiativele-comunitatii-responsabile.ro/filmofest

Despre Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă (AICR) Moinești:

AICR este o organizaţie nonguvernamentală, înfiinţată pentru a aduce împreună oamenii care împărtășesc aceleași idei despre ceea ce trebuie să însemne o comunitate responsabilă și oamenii care mişcă lucrurile pentru a face din Moinești un oraș mai bun, un oraş de care locuitorii săi să fie mândri.
Principalii parteneri ai Festivalului FilMoFest 2015 sunt: Primăria Municipiului Moineşti, British Council România, Liceul Teoretic Spiru Haret Moinești, Micro Film România, Parada Film România, AlaZ Services Moinești, VoiceTag.ro, S.C. BAC Construct S.R.L.

*** Proiectul FilMoFest 2015 este realizat cu sprijinul Unității Administrativ Teritoriale – municipiul Moinești. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Unității Administrativ Teritoriale – municipiul Moinești și nu implică nicio responsabilitate din partea acesteia.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.