Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Miscarea Poetica Mondiala

0

Miscarea Poetica Mondiala

Perioada: 9 – 21 mai 2013 – pe toate continentele –

Organizatori:

Miscarea Poetica Mondiala ,

Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Iasi,

ICR Filiala Moldova,

“atelierele de creatie ale scriitoarei angela baciu”,

PARIS CAFÉ,

Va invita la o seara speciala de poezie intitulata:

 

                                                LECTURI POETICE MONDIALE

                                  “1000 de ani de pace in Columbia ”

 

In data de  Marti 14  mai, ora 17.00

Unde? La Paris Cafe , Galati, Romania

 

Din program:

  1. I.                    Lectura publica

 

Vor lectura:

  • Cezarina ADAMESCU    
  • Alina Beatrice CHESCA
  • Simona Alina DRAGOMIR
  • Dionisie DUMA
  • Gheorghe NEAGU
  • Constantin OANCA           
  • Coriolan PAUNESCU      
  • Angela RIBINCIUC

                        si Angela BACIU

 

Alti invitati:

Corina DRUJESCU, Mihaela GIDEI, Fundatia “Impreuna”. Ion ROTARU

 

 

  1. II.                 Expozitie fotografica:

 

In cadrul acestui eveniment va avea loc si o expozitie de fotografie:

 

                                    “Insula. O caligrafie intima”

 

                                                                De  Simona ANDREI

 

                  “Aceasta expozitie este o grafie a gandurilor pierdute unele intr-altele in timp ce mergi pe strada. Sau in timp ce taci. Sau in timp ce iubesti. Sau in timp ce zbori. Sau in timp ce esti tu-cel-care-nu-banuieste-nimeni-ca-poti-fi.”  (Simona Andrei)

Organizator/PR W.P.M. Galati-Romania:

–        Angela BACIU – scriitor publicist, promoter cultural

 

Evenimentul este organizat in cadrul Proiectului

                     SAPTAMANA NATIONALA DE VOLUNTARIAT

 

Afis realizat de: “Adquest Image”

 

Multumiri: Viata Libera, Monitorul de Galati, PresaGalati.ro, Realitatea, ArtMedia Cultura, G@lati.ro,  Feminis, Express Tv, Vox Tv, Rtv,  Romania Pozitiva, Paris Café, Club Zonta Galati, tuturor colegilor din presa, voluntarilor si prietenilor.

 

Intrarea libera!

 

Sunt onorata si bucuroasa sa fac parte din echipa W.P.M.(Miscarea Poetica Mondiala) si in acest an, cand se vor organiza in 134 de tari ale lumii lecturi si organizatii poetice, 250 de festivaluri, si peste 1350 de poeti vor face sa se auda Poezia in toata lumea. Felicit cu oceasta ocazie organizatorii, mass-media si pe toti cei ce s-au alaturat in acest impresionant proiect. Si in Romania, la Galati, organizez o seara de poezie, in aceeasi perioada cand se organizeaza peste tot si, alaturi de invitatii ce vor participa la acest eveniment international, ne vom bucura sa citim poezie si sa fim ascultati pretutindeni. Poezie uneste oamenii!”

declara D-na Angela BACIU – poet, publicist, promotor si consilier cultural, organizator W.P.M.Galati, Romania

 

             De ce la ”Paris Café” ? „este o cafenea micuță și cochetă, ascunsă undeva, în inima vie și palpitândă a Galațiului. Concepută dintr-o pornire de revoltă împotriva pragmatismului mercantil și a mediocrității sufocante, ea este gata să le ofere ”azil de suflet” tuturor celor care (încă) mai cred că sensibilitatea și aplecarea spre FRUMOS nu sunt niște noțiuni perimate, convertite în defecte rușinoase pentru cei care se fac ”vinovați” de ele. Întruniri literare, seri de muzica folk, expoziții de fotografie și pictură, lansări de carte, ateliere de hand-made, seri de stand up comedy, orice manifestări menite să creeze oaze de liniște și de trăire artistică sunt binevenite aici, oricând, cu drag, la o cafeluță caldă și dulce-amară, ca viața însăși.” declara manager Mirela GHEORGHE

 

                                                                 *****

 

 

 

 

 

* Detalii proiect: www.wpm2011.org

 

 

           Miscarea Poetica Mondiala (www.wpm2011.org) este compusa din: 250 de festivaluri si organizatii poetice  si 1350 de poeti din 134 de tari ale lumii; ea se alatura acestei initiative, sprijinind-o in totalitate si participand la organizarea ei.
* Lista completa a membrilor WPM este publicata pe:  http://www.wpm2011.org/node/3

 

* Membrii Comitetului de Coordonare: http://www.wpm2011.org/node/7

 

 

           Fortele poeziei mondiale lupta pentru pace in Columbia.

 

Columbia trece printr-una din cele mai mari tragedii de pe pamant. Lumea tocmai descopera catastrofa. Columbienii sunt victimele razboiului ce are loc de peste jumatate de secol, facandu-l unul dintre cele mai lungi razboaie din istorie si cel mai vechi razboi al sec. al XXI-lea, afectand stabilitatea politica din America de Sud

 

Conflictul a luat peste un million de vieti si a lasat in urma un numar si mai mare de populatie ranita, disparuta, inchisa si exilata. Mai mult de 4 milioane de columbieni au fost mutati de pe pamantul lor (in jur de 4 milioane de hectare), acum aflat in mainile celor ce doresc razboi. Columbia , ce are doua oceane si acces la padurea tropicala a Amazonului, este un rezervor imens de aur, argint, diamante, pietre pretioase, fier, carbune si uraniu. Are, de asemenea,  rezerve uriase de petrol. Dar 60% din populatie este saraca si 11% sunt total nevoiasi.

 

In prezent, guvernul columbian si FARC incearca un dialog in favoarea pacii in Havana ( Cuba ).

Pacea in Columbia , o tara ce iubeste foarte mult poezia, va aduce o stabilitate mai mare procesului democratic in America Latina si, asadar, in lume.

Fortele poeziei mondiale vorbesc despre intarirea acestor discutii pentru Pace, pentru o incetare imediata a focului si pentru materializarea acordurilor ce vor duce la dreptate sociala, pace, demnitate si reconciliere intre columbieni.

Poezia, inspirata profund de nevoia de pace in lume, are rolul de a transforma si reinnoi spiritual uman, amintind oamenilor de radacinile lor antice, de nevoia de a realiza justitia poetica, de protectia naturii si chemarea narurala pentru unitate spirituala si solidaritate in lume.

 

De aceea, Festivalul International de Poezie Palabra en el Mundo, care a realizat anual mii de lecturi poetice intr-un numar din ce in ce mai mare de tari, ne cheama pentru a realiza o Actiune Poetica Mondiala intre 9 – 21 mai 2013, pe toate continentele. 

                    Aceasta actiune poetica globala poate include lecturi poetice, activitati poetice si artistice, concerte si o varietate de initiative creative pentru a sprijini discutiile de pace care sa duca spre o pace definitiva in Columbia .

Va asteptam cu mult drag si in Romania, la Galati !!!

Afis_miscarea poetica_RO

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.