Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Miercuri – 2 august, premiera „Unplugged”, film realizat de tineri galateni

0

Film în limba engleză, realizat de tineri gălățeni

 Miercuri, 2 august, de la ora 18,30, în sala de conferințe a Complexului Muzeal de Științele  Naturii „Răsvan Angheluță” are loc premiera filmului „Unplugged”, primul film mediu-metraj în limba engleză, realizat în întregime de o echipă de tineri gălățeni.

Pelicula „Unplugged” este produsul final al unui proiect educațional de anvergură, derulat pe parcursul a peste trei săptămâni, la Atelierul „Ne vedem la film!” al Asociației „Papillon”. Tinerii au fost coordonați de actorul și regizorul Victor Ioan Mihăilescu, cadru didactic la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” și coordonatorul atelierului de film.

Unplugged---coperta

Într-un viitor incert, unde nu mai există energie electrică, oamenii s-au întors la o stare de sălbăticie ancestrală, iar în acest cadru amintind de blockbusterele americane cu subiect apocaliptic se țes întâmplări tensionante. Acesta este tema filmului la care au lucrat și în care joacă tinerii. În total, la proiect au luat parte 13 copiii și adolescenți de la mai multe instituții școlare din oraș (Școala Nr. 28, Colegiile naționale „Vasile Alecsandri”, „Costache Negri”, „Mihail Kogălniceanu” și Liceul Teoretic „Emil Racoviță”). Individual sau în echipă, ei au fost implicați în aproape toate etapele realizării unei producții cinematografice: scrierea și apoi adaptarea scenariului, crearea storyboard-ului, distriburea personajelor, găsirea costumelor, alegerea locurilor de filmare, a decorului, filmarea propriu-zisă, interpretarea rolurilor, realizarea afișului peliculei. Având o durată de 35 de minute, filmul este un mediu-metraj.

„Ce pot spune după experiența „Unplugged” e că am reușit să realizăm ceva foarte important. Paradoxal, acest ceva nu e filmul. Aici ne-am propus să structurăm o experiență educațională prin intermediul mijloacelor cinematografice. Adică să ne adunăm laolaltă, să relaționăm, să comunicăm, să ne imaginăm, să încercăm, să ne confruntăm ideile și opiniile, să luăm tot soiul de decizii, să ne expunem, să ne exprimăm, să descoperim ceva. Aș mai adăuga importanța faptului că am făcut ceva concret. Vedem atâta lume prinsă în „proiecte”, însă un număr extrem de mic dintre acestea ajung să devină realitate. At the end of the day, cum ar zice personajele din film, cred că emoția inconfundabilă care i-a însoțit în fiece zi din această lună este de fapt cel mai mare câștig”, declară coordonatorul atelierului, Victor Ioan Mihăilescu.

O parte dintre tinerii implicați în proiectul „Unplugged” au participat în vara 2016, tot în cadrul Atelierului „Ne vedem la film!”, și la realizarea scurtmetrajului „Petronela” (14 min.).

Asociația „Papillon” are ca misiune promovarea metodelor educației nonformale prin toate activitățile pe care le desfășoară pentru copii și adolescenți.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.