Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Micii ecologisti ieseni vor pleca in vacanta cu “Ghiozdanul verde”

0

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 4 iunie a.c., în pragul Zilei Internaţionale a Mediului, Asociaţia “Tinerii Ecologi Români din Iaşi” – TERIS, a încheiat prima ediţie a proiectului de educaţie ecologică în şcoli premiind micii ecologişti cu ghiozdane verzi.

Proiectul “Ghiozdanul verde”, desfăşurat în trei şcoli din municipiul Iaşi, “Ion Simionescu”, “B.P.Haşdeu” şi “Ion Neculce”, a inclus diverse activităţi menite să atragă atenţia participanţilor, elevi ai claselor a V-a şi a VI-a, asupra importanţei păstrării unui mediu înconjurător curat. Astfel, pe lângă lecţiile de educaţie ecologică desfăşurate împreuna cu reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Iaşi şi ai S.C. Salubris S.A., au fost organizate şi acţiuni de amenajarea a spaţiilor verzi din jurul şcolilor cu sprijinul D.S.P.M. – Primăria Iaşi şi cu sfaturile studenţilor secţiei de Arhitectură peisagistică din cadrul Facultăţii de Horticultură, Iaşi. Toate aceste activităţi au fost urmate de vizite la Staţia de sortare a deşeurilor de la Ţuţora care au stârnit un mare interes în rândul copiilor deoarece au avut ocazia sa vadă destinaţia pe care o au deşeurile ce sunt aruncate zilnic la container.
De asemenea, proiectul “Ghiozdanul verde” a inclus şi două concursuri: unul adresat şcolilor participante, de colectare a maculaturii, şi unul adresat elevilor având drept scop evidenţierea problemelor întâlnite în comunitatea lor printr-un eseu.

În cadrul festivităţii de premiere, Asociaţia TERIS a recompensat autorii celor mai inspirate eseuri cu câte un ghiozdan verde dotat cu un set complet de rechizite şi a oferit tuturor elevilor participanţi orare şi semne de carte eco.
Prin acest proiect organizatorii îşi propun să creeze o atitudine ecologică în rândul elevilor din clasele a V-a şi a VI-a, prin intermediul unor lecţii tematice, referitoare la importanţa protejării mediului şi, respectiv, la modul în care activităţile noastre zilnice pot afecta în mod negativ natura şi sănătatea umană.

“Ghiozdanul verde” va continua în lunile octombrie şi noiembrie cu cea de-a doua ediţie, proiectul desfăşurându-se în doua ediţii anuale, de primăvara şi de toamnă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.