Medalii de aur și de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie

0

Medalii de aur și de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi Marți, 16 octombrie 2018

Doi membri ai Astroclubului “Călin Popovici” din cadrul Observatorului Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi au obţinut rezultate foarte bune la Olimpiada Internaţională de Astronomie care s-a desfășurat în Sri Lanka, în perioada 6 –14 octombrie 2018. Este vorba despre Daria Hărăbor, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi, care a obţinut medalia de aur și Maria Iordache, de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” Brăila, care a obţinut medalia de bronz.

În această vară, cele două eleve s-au pregătit intens în cadrul Planetariul şi Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, instituție unde se derulează un program de pregătire a elevilor pentru proba practică observaţională a olimpiadei de astronomie şi astrofizică, coordonat de muzeograful Ovidiu Tercu. Daria Harbor s-a pregătit pentru proba teoretică cu profesoarele de fizică Lucia Popa, de la Şcoala Gimnazială Nr. 29 din Galați și profesoara Cătălina Caragea, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi. Maria Iordache s-a pregatit pentru proba teoretică cu profesoara de fizică Iacob Liliana, de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Brăila. De asemenea, ambele eleve au fost îndrumate la teorie și de brăileanul Radu Andrei, acum student la Harvard, olimpic la astronomie și membru al Astroclubului „Calin Popovici”.

Tot în această vară, pe parcursul mai multor zile, s-a pregătit la observatorul gălăţean şi elevul Vlad Roşca din Slobozia care a obţinut medalia de bronz la această olimpiadă. Vlad este elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi în această toamnă va participa la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China.

Felicitări, tuturor premianților și succes la următoarele competiții științifice !

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.