MASA CRITICA. Plimbare cu bicicletele la Iasi – 27 august 2010

0

Vineri 27 august, ora 18.00, la Rond Agronomie se vor întâlni toţi ieşenii amatori de plimbări pe bicicletă, pentru ediţia din luna aprilie a activităţii Masa Critică. La acest eveniment este binevenit oricine, indiferent de vârstă sau profesie, singura condiție fiind deşinerea unei biciclete sau a altui mijloc de transport nemotorizat.

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. Masa Critică nu este condusă de nimeni, şi nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat.

Masa Critică a fost iniţiată în 1992 în San Francisco şi în prezent se desfășoară lunar în peste 300 de oraşe din întreaga lume. În România, Masa Critică are loc în Braşov, Bucureşti, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Târgu Mureş, Timişoara, Cluj Napoca şi Sibiu.

În orașul Iași, prima ediţie Masa Critică a avut loc în anul 2008, însă din lipsa unei organizări unitare, acțiunea a fost întreruptă pentru un timp. În 2009 ea a fost reluată şi în prezent este promovată de Asociaţia Mai Bine prin blogul http://criticalmassiasi.blogspot.com/. Traseul obiţnuit este Rond Agronomie – Bd. Carol I – Bd. Ștefan cel Mare – Podu Roş – Splai Bahlui – Tudor Vladimirescu – Bd. Independenţei – Casa de Cultură a Studenţilor.

Vă aşteptăm cu multă voie bună!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează