MASA CRITICA. Plimbare cu bicicletele la Iasi – 27 august 2010

0

Vineri 27 august, ora 18.00, la Rond Agronomie se vor întâlni toţi ieşenii amatori de plimbări pe bicicletă, pentru ediţia din luna aprilie a activităţii Masa Critică. La acest eveniment este binevenit oricine, indiferent de vârstă sau profesie, singura condiție fiind deşinerea unei biciclete sau a altui mijloc de transport nemotorizat.

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. Masa Critică nu este condusă de nimeni, şi nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat.

Masa Critică a fost iniţiată în 1992 în San Francisco şi în prezent se desfășoară lunar în peste 300 de oraşe din întreaga lume. În România, Masa Critică are loc în Braşov, Bucureşti, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Târgu Mureş, Timişoara, Cluj Napoca şi Sibiu.

În orașul Iași, prima ediţie Masa Critică a avut loc în anul 2008, însă din lipsa unei organizări unitare, acțiunea a fost întreruptă pentru un timp. În 2009 ea a fost reluată şi în prezent este promovată de Asociaţia Mai Bine prin blogul http://criticalmassiasi.blogspot.com/. Traseul obiţnuit este Rond Agronomie – Bd. Carol I – Bd. Ștefan cel Mare – Podu Roş – Splai Bahlui – Tudor Vladimirescu – Bd. Independenţei – Casa de Cultură a Studenţilor.

Vă aşteptăm cu multă voie bună!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează