Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Marele premiu al competiției METRO – Starurile Comunității, câștigat de SC Softmagazin SRL, partenerul Fundației Cuvântul Întrupat

0

METRO Community Stars Awards 2015 (11)

“Și marele premiu merge la… SC Softmagazin SRL, pentru proiectul Schimbare prin implicare, derulat de Fundația Cuvântul Întrupat pentru copiii vulnerabili din comuna Tudor Vladimirescu.”

Aceste cuvinte au răsunat joi seară pe scena Centrului de Pregătire în Gastronomie a METRO România, din București-Militari, în cadrul evenimentului de premiere ce a marcat finalul competiției.

Colaborarea noastră, a Fundației Cuvântul Întrupat, cu oamenii din echipa Softmagazin SRL durează de mai bine de șase ani. În timp, aceasta a devenit o frumoasă prietenie, iar sprijinul pe care cei 14 copii vulnerabili din Tudor Vladimirescu îl primesc acum în cadrul serviciului social de aici este una dintre roadele acestei relații speciale. Practic, firma susține financiar costurile proiectului, iar fundația se ocupă efectiv de derularea sa.
Copiii merg la școlile din sat și vin în fiecare zi la Centru pentru a primi sprijin: sunt îndrumați la teme, citesc, se spală, iau o gustare de prânz (hrană rece), se joacă, învață să folosească calculatorul. Uneori merg în excursii, iar vară participă la o tabără de o săptămână la munte. Mai important decât orice altceva este că aici copiii au parte de o oază de liniște și de siguranță, aici se simt iubiți și apreciați.

“Pentru că vrem ca acest proiect să se dezvolte, așa încât să putem oferi sprijin adaptat nevoilor copiilor, premiul va fi investit pentru a extinde clădirea centrului. Astfel, cei 30 000 lei vor fi folosiți pentru a construi bucătăria, unde vom putea găti hrană caldă, o masă de prânz adevărată pentru copii”, a declarat Adrian Buhai, administratorul SC Softmagazin SRL.

“Dacă această competiție și-a propus să-i arate comunității, să-i scoată în față pe cei care “nu fac din afaceri un scop în sine”, atunci a reușit din plin. Pentru că, înainte de toate, prietenii și partenerii noștri de la SC Softmagazin SRL sunt interesați de oameni și de moduri mai bune de a-i ajuta. Îi felicităm și le mulțumim pentru susținerea lor constantă și prețioasă”, a declarat David Chronic, Coordonator regional Europa-Africa, membru Fondator al Fundației Cuvântul Întrupat.

Mulțumim METRO România pentru inițiativa acestei competiții și pentru premiu.

Mulțumim prietenilor și voluntarilor noștri, tuturor celor care au susținut și au votat proiectul Schimbare prin implicare.

Avem nevoie să lucrăm împreună pentru a aduce schimbare în jurul nostru și a oferi copiilor vulnerabili șansa unui vis împlinit: un viitor mai bun pentru fiecare dintre ei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.